Live τώρα    
Αρκαλοχώρι / «Κουνήθηκε» το Ηράκλειο - Ο Εγκέλαδος επέστρεψε στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρκαλοχώρι / «Κουνήθηκε» το Ηράκλειο - Ο Εγκέλαδος επέστρεψε στην Κρήτη

ΚΡΗΤΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΣΕΙΣΜΟΙ 18042022
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών

Ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έγινε σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12.57 την Δευτέρα. Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται πολύ κοντά στο Αρκαλοχώρι και συγκεκριμένα μόλις 3 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά.

Η ισχύς της δόνησης ήταν 3,9 μονάδες της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ., παράμετρος που συνέτεινε στο να γίνει ιδιαίτερα αισθητή και στο Ηράκλειο, αλλά και άλλες πόλεις στην ανατολική και νότια πλευρά του νησιού.

Είχαν προηγηθεί ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πρώτη εκ των οποίων με επίκεντρο σε ελάχιστη απόσταση από το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

To τοπικό cretalive παραθέτει δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι «είναι ένας από τους μετασεισμούς που καταγράφονται στην περιοχή. Πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου». Όπως είπε, «δεν μας ανησυχεί κάτι περαιτέρω», ενώ απάντησε «δεν νομίζω» σε ερώτηση για τον κίνδυνο ενεργοποίησης άλλου ρήγματος στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0