Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Επίδομα 200 ευρώ / Δώρο άδωρο για τους χαμηλοσυνταξιούχους τα επιδόματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίδομα 200 ευρώ / Δώρο άδωρο για τους χαμηλοσυνταξιούχους τα επιδόματα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους οικονομικά ασθενέστερους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, το επίδομα των 200 ευρώ, που η κυβέρνηση ονόμασε «επιταγή ακρίβειας». Ο κ. Δημήτρης Οικονόμου ανήκει σίγουρα στους οικονομικά ασθενέστερους. Είναι χαμηλοσυνταξιούχος, αλλά άγνωστο γιατί δεν έλαβε τα αντίστοιχο επίδομα των Χριστουγέννων, αν και πληρούσε όλες τις οικονομικές προϋποθέσεις!

Τώρα περιμένει και αγωνιά για το αν θα λάβει τα 200 ευρώ προκειμένου να καλύψει μικρό μέρος των υποχρεώσεών του ή αν πάλι δεν θα του τα χορηγήσουν, και μάλιστα χωρίς καμία εξήγηση. Διότι, όπως μας είπε, από τον περασμένο Ιανουάριο περιμένει από τον ΕΦΚΑ να του απαντήσει γιατί δεν έλαβε το επίδομα των 350 ευρώ που δικαιούνταν τα Χριστούγεννα. Περιουσιακά στοιχεία δεν έχει, η σύνταξή του από το παλιό Ταμείο Εμπόρων είναι μόλις στα 530 ευρώ τον μήνα, ενώ από αυτή και μόνο προκύπτει το ετήσιο εισόδημα του ίδιου και της συζύγου του. Το Ε9 του είναι λευκό και εάν δεν φιλοξενούνταν σε σπίτι που ανήκει στη θυγατέρα του, δεν θα μπορούσε να καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης με τα 530 ευρώ τον μήνα.  Έτσι, με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως χαμηλοσυνταξιούχος θα έπρεπε τα Χριστούγεννα να λάβει 350 ευρώ για τον ίδιο και τη σύζυγό του, όμως μάταια περίμενε.

Το ερευνούμε...

Προσπάθησε να βρει απαντήσεις από τον αρμόδιο φορέα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έλαβε. Κουράστηκε να καλεί το πολυδιαφημισμένο 1555 του ΕΦΚΑ που υπόσχεται άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Μετά από πολλή επιμονή, κατάφερε να μιλήσει με μία υπάλληλο και αφού της εξέθεσε την οικονομική του κατάσταση, ζήτησε να μάθει τον λόγο που δεν έλαβε το επίδομα των Χριστουγέννων εφόσον το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 6.500 ευρώ. «Θα το ερευνήσουμε και θα σας απαντήσουμε» του είπε, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει ακόμη και όσες φορές κατάφερε να μιλήσει με την ίδια υπάλληλο από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, η μόνη (σ.σ.: μη) απάντηση που λαμβάνει για το θέμα του είναι: «Το ερευνούμε και θα σας απαντήσουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL