Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.6°C19.7°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.8°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C19.9°C
4 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.2°C
0 BF 72%
Τα πιο όμορφα πράγματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα πιο όμορφα πράγματα

πρόσφυγεσ ουκρανια
(avgi.gr)

Εμείς στην Αριστερά έχουμε ένα καλό, που είναι εξίσου κακό: Πρέπει να καίγεται ο κόσμος για να κάνουμε ωραία πράγματα. Δηλαδή, έχουμε φτώχεια; Γιούργια στους δρόμους. Έχουμε πόλεμο; Πάμε να κάνουμε την ωραιότερη συναυλία των τελευταίων εφτά ετών. Χαλάει ο κόσμος και το γλεντάμε, ρε παιδί μου!

Όχι, εντάξει, ο κυνισμός δεν ήταν απαραίτητος τώρα, αλλά νά, είναι που κάπως μπορούμε να ξεθάψουμε την ελπίδα εκεί που φαίνεται πως έχει βομβαρδιστεί. Ή πως την έχει καταπιεί ο Μητσοτάκης. Τέλος πάντων, εμείς τα καταφέρνουμε επειδή θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ξέρετε κανέναν άνθρωπο που να θέλει να αλλάξει τον κόσμο και να μην βρίσκει τρόπους να γιορτάζει;

Είναι η ανάγκη για αισιοδοξία, η αισιοδοξία κινητοποιεί κάθε αλλαγή. Ηρεμεί η ψυχή σου και ακριβώς εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνεις και ότι μπορείς να ξεσηκωθείς και, επίσης, εξοργίζεσαι, μαζί με άλλους όμως. Ταυτόχρονα, εκεί βρίσκεται η δύναμη.

Σήμερα είναι η καταπληκτική συναυλία της Αλληλεγγύης για Όλους, που εξόργισε τους φιλελέδες μας και συγκέντρωσε τους καλύτερους καλλιτέχνες της χώρας να τραγουδήσουν για την ειρήνη, να μιλήσουν για την ειρήνη. Για την ειρήνη όπως αξίζει στους λαούς όμως, όχι για την ειρήνη όπως κλαψουρίζει ο Μπάιντεν, όχι για την ειρήνη όπως την ευαγγελίζεται το ΝΑΤΟ.

Και σήμερα θα γίνουν σπουδαία πράγματα, γιατί θα είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί για έναν σκοπό τόσο μεγάλο. Συμβαίνουν μαγικά πράγματα μέσα από το συλλογικό και είμαι σίγουρη πως η σημερινή συναυλία θα γίνει η πρώτη διαδήλωση από δεκάδες.

Μπορεί σήμερα να γίνει η αρχή του τέλους μιας πολύ σκοτεινής εποχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL