Αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της σύλληψής του καταγγέλλει ο Βασίλης Δημάκης, όπως μεταφέρει η δικηγόρος του.
Η Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα που μίλησε μαζί του τηλεφωνικά αναφέρει ότι ότι έγινε έφοδος από 20 ΕΚΑΜ σε σπίτι, χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν.
Όπως περιγράφει, «τον έριξαν στο πάτωμα, πιέστηκε από μπότες δύο αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τέως αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. ("ήθελες και να καταγγείλλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικροτούσαν την παρ' ολίγον θανάσιμη βία. Από τη στιγμή της σύλληψης του ζητά να καταγγείλει την μεταχείρισή του και ζητά την μεταφορά του σε νοσοκομείο, για να διαπιστωθούν οι βλάβες που υπέστη, ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν τον έχει μεταφέρει και βρίσκεται κρατούμενος στην Ασφάλεια Πειραιά».
Νωρίτερα, Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα ανέφερε ότι «η κράτηση έχει σκοπό τον σωφρονισμό. Αν αυτός επιτευχθεί, τότε παρέλκει (απονομιμοποιείται) η κράτηση». Παράλληλα επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι: Ένας άνθρωπος σαν το Δημάκη είναι για μέσα ή για έξω;».
Υπενθυμίζεται ότι ο ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» του Βασίλη Δημάκη που του είχε χορηγηθεί προκειμένου να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθεί τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, σταμάτησε να δίνει σήμα το μεσημέρι της Πέμπτης. Το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά. Ο 43χρονος είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης και την Πέμπτη 17 Μαρτίου δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής όπου είναι φοιτητής. Σε μακροσκελή επιστολή του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει «το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους», όπως αναφέρει.