Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.3°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.1°C19.6°C
0 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C18.8°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
1 BF 76%
ΕΛΤΑ / Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα – Ποιες υπηρεσίες έχουν ανασταλεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΤΑ / Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα – Ποιες υπηρεσίες έχουν ανασταλεί

ΕΛΤΑ
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λόγω κυβερνοεπίθεσης μέσω κακόβουλου λογισμικού που δέχθηκαν χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ «αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας». Έτσι, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει, αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες.

Τα ΕΛΤΑ, ζητούν συγγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία και διαβεβαιώνουν ότι «καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα».

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων, προσπάθεια να καταβληθούν στην ώρα τους τα επιδόματα

Με νεότερη ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι όλες οι συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους στην ώρα τους. Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, αναφέρουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καταβληθούν στην ώρα τους.

Τα ΕΛΤΑ διαβεβαιώνουν παράλληλα ότι «δεν έχει διαπιστωθεί καμία διαρροή προσωπικών πληροφοριών ή άλλων δεδομένων έως τώρα».

Τέλος, σημειώνουν ότι οι λογαριασμοί και η αλληλογραφία των ΔΕΚΟ δεν επηρεάζονται και εξυπηρετούνται κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL