Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Σπάρτη / Συνελήφθη αντιδήμαρχος μετά από καταγγελία για «κυνοκομείο κολαστήριο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπάρτη / Συνελήφθη αντιδήμαρχος μετά από καταγγελία για «κυνοκομείο κολαστήριο»

SCREENSHOT VIDEO Save a Greek Stray

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, συνελήφθησαν στη Σπάρτη μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της πόλης. Είχε προηγηθεί καταγγελία από την οργάνωση Save a Greek Stray, η οποία είχε κάνει επιτόπιους ελέγχους που έκανε στα δύο κυνοκομεία Σπάρτης. Όπως ανέφερε βρήκαν όλα τα σκυλιά «συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμενα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους».

Η φιλοζωική υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά τη Δευτέρα στην εισαγγελία Σπάρτης για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία τού Δήμου Σπάρτης ενώ παράλληλα ζήτησε να διαταχθεί η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων.

https://youtu.be/muIVmNZ-zqA

Οι αστυνομικές αρχές μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, μεταξύ αυτών και του αρμόδιου αντιδημάρχου Σπάρτης, ο οποίος είναι αστυνομικός που τελεί σε ειδική άδεια. 

Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχος Σπάρτης είναι ο Πέτρος Δούκας, ο οποίος είχε κάνει άνω κάτω τη ΝΔ μετά την ομολογία του για τα χρήματα σε τσάντες που είχε δώσει η ΝΔ μετά τη φωτιά στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την φιλοζωική οργάνωση και στα δύο κυνοκομεία, στην Αγία Κυριακή και στο Ξηροκάμπι, η δημοτική Αρχή φαίνεται πως «δεν συμμορφώνεται με καμία οδηγία, κανένα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη» και «προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπάρτης».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «αρρωστήσαμε από τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ήχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL