Live τώρα    
ΠΟΕΔΗΝ / Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καίνε τις μπλούζες τους έξω από το γραφείο του Πλεύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καίνε τις μπλούζες τους έξω από το γραφείο του Πλεύρη

υπουργείο Υγείας υγειονομικοί μπλούζες
(avgi.gr)

Η κυβέρνηση προετοιμάζει την επιστροφή του εργασιακού Μεσαίωνα στα Νοσοκομεία και  οι εργολάβοι «ακονίζουν τα φαράσια τους» και ετοιμάζονται να αναλάβουν με εργολαβίες την καθαριότητα, την σίτιση, την εστίαση και άλλων υπηρεσιών των Νοσοκομείων, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έβαλαν συμβολικά φωτιά έξω από το υπουργείο καίγοντας τις στολές και τις μπλούζες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=_UeQVJi4Whkhttps://youtu.be/N7JbPFMQ0ag

Όπως επισημαίνουν εν μέσω κορωνοϊού η κυβέρνηση απολύει στις 31 Μαρτίου  8.000  εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου που συμβάλλουν από την πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αποφυγή νοσοκομειακής διασποράς του ιού.  Ήδη, διοικητές των νοσοκομείων συγκεντρώνουν τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου και τους προετοιμάζουν για την μετάβαση στον εργασιακό μεσαίωνα

ΠΟΕΔΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
avgi.gr

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τους πουλάνε και εκδούλευση για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, για ψηφοθηρικούς λόγους. «Οι “αθεόφοβοι” τους υπόσχονται δουλειά στον εργολάβο και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα από 750 ευρώ τώρα και θα εργάζονται από χωρίς ρεπό και εργασιακά δικαιώματα».

ΠΟΕΔΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
avgi.gr

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά μεταξύ άλλων την εκδίωξη όλων των εργολάβων και την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0