Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Άδεια Ειδικού Σκοπού / Δίκαιο και σωστό το κόψιμο του 50% των αποδοχών, λέει βουλευτής της ΝΔ (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδεια Ειδικού Σκοπού / Δίκαιο και σωστό το κόψιμο του 50% των αποδοχών, λέει βουλευτής της ΝΔ (βίντεο)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Πρόκληση για την κοινή λογική και εμπαιγμός των οικογενειών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την «έκρηξη» της ακρίβειας, αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής εμφανίστηκε εντός της προκλητικής ανάλγητης γραμμής της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, πως η τιμωρία των εργαζόμενων γονιών που τα παιδιά τους νόσησαν από κορωνοϊό, με το κόψιμο των αποδοχών τους κατά 50% είναι δίκαιο και σωστό μέτρο.

https://youtu.be/DSCbB0Mqzm0

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση δια του Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι γονείς που θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού επειδή το παιδί τους νόσησε από κορωνοϊό, θα πληρώνονται μόνο το 50% του μισθού τους για τις τέσσερις μέρες της αδείας, εκ των οποίων τις τρεις θα τις πληρώνει ο εργοδότης και την τέταρτη το ασφαλιστικό ταμείο του εργαζομένου. 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναλγησίας την 5η ημέρα της άδειας θα πρέπει να την παίρνει ο εργαζόμενος γονιός από την κανονική του άδεια. Το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι το κόψιμο του 50% των αποδοχών προβλέπεται από τον νόμο. Μόνο που απέκρυψε να πει ότι κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος η άδεια ειδικού σκοπού λόγω κορωνοϊού αποζημιωνόταν στο 100% των αποδοχών.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει την τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που τα παιδιά τους βρίσκονται θετικά στον covid-19, χωρίς καμία μείωση αποδοχών και ημερών τακτικής άδειας, και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασης της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL