Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Κοζάνη / Έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έγκυο με νεκρό έμβρυο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοζάνη / Έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έγκυο με νεκρό έμβρυο

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας καθώς παραμένουν υποστελεχωμένα και με το προσωπικό στα όριά του μετά από 2 χρόνια της πανδημίας. Ειδικά στη Μακεδονία, σε μια περιοχή που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό, τα νοσοκομεία παραμένουν χωρίς βασικές ειδικότητες, με τους υγειονομικούς να απαιτούν άμεση λύση.

Μια 41χρονη γυναίκα βίωσε την ταλαιπωρία περιφερόμενη ανάμεσα στα νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, προκείμενου να βρει τρόπο να αφαιρεθεί το 7 εβδομάδων νεκρό έμβρυο, που κυοφορούσε.  Η Maria Bou Abdallah από το Λίβανο που κατοικεί μόνιμα στην Κοζάνη, απευθύνθηκε στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης στις 28 Δεκεμβρίου προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις. Εκεί, σύμφωνα με την γυναίκα, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου θα πρέπει να περιμένει έως τις 10 Ιανουαρίου.

Υπό τον φόβο πιθανών επιπλοκών καθώς το έμβρυο νεκρό, σύμφωνα με τους γιατρούς και με το υπερηχογράφημα που της έγινε, επικοινώνησε με το νοσοκομείο Γρεβενών από όπου και την παρέπεμψαν στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας όπου ύστερα από πολύωρη αναμονή και παράπονα για την αντιμετώπιση που δέχτηκε από γιατρό στο «Μποδοσάκειο», όπως καταγγέλλει η ίδια, άκουσε εμβρόντητη την γυναικολόγο να της λέει ότι «ότι δεν ήταν κάτι επείγον», με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική και να δώσει λύση, καθώς είχαν συμπληρωθεί σχεδόν 10 ημέρες συνεχίζοντας να έχει στη κοιλιά της το νεκρό έμβρυο.

Η Maria Bou Abdallah δημοσιοποίησε τα όσα έζησε και κατέθεσε επώνυμη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, για μην υπάρξει ξανά αντίστοιχο περιστατικό. Η 41χρονη γυναίκα ζητά επίσης να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με γιατρούς που είναι απαραίτητοι στις υγειονομικές δομές της περιοχής.

Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, μετά την καταγγελία διέταξε διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό και την απόδοση ευθυνών.

Το περιστατικό με την 41χρονη γυναίκα ανέδειξε για μία ακόμη φορά, την έλλειψη τόσο αναισθησιολόγων στην περιοχή όσο και απαραίτητου ιατρικού προσωπικού για την στελέχωση των νοσοκομείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL