Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Hilton / Αγώνας από τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Hilton / Αγώνας από τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Hilton Χίλτον
(avgi.gr)

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι 350 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Hilton στα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» να απαλλαγεί από αυτούς οδηγώντας τους σε «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, δηλαδή στην ανεργία. Σήμερα Δευτέρα, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο στις 10 το πρωί και στάση εργασίας 10 π.μ. με 2 μ.μ., ενώ έχουν εξαγγείλει νέα στάση εργασίας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Hilton Χίλτον
(avgi.gr)

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, συμφερόντων Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, έχει επίσημα ανακοινώσει ότι στις 31 Ιανουαρίου διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου για εργασίες ριζικής ανακαίνισης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία της μονάδας στα τέλη του 2024

Ωστόσο, η εταιρεία ουδέποτε διαπραγματεύτηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου ως όφειλε για το μέλλον των εργαζομένων στην επιχείρηση. Αντιθέτως, όπως καταγγέλλουν, υπό μορφή τελεσιγράφου έδωσε δύο επιλογές στους εργαζόμενους, οι οποίες έχουν ως κοινή συνισταμένη την απόλυση χωρίς να διασφαλίζονται πουθενά οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους για το διάστημα που το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης αλλά και μετά όταν θα επαναλειτουργήσει .

Hilton Χίλτον
(avgi.gr)

Σε μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας και αποφάσισαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πίεση, η εταιρεία δέχτηκε αύριο συνάντηση με το σωματείο.

Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας το «παρών» έδωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Hilton Χίλτον Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Κοινή Δήλωση Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου,  Κατερίνας Νοτοπούλου

«Να ακυρωθούν οι απολύσεις των 350 εργαζομένων του ξενοδοχείου HILTON. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της η κυβέρνηση»

«Η εργοδότρια εταιρεία του ξενοδοχείου Hilton, εκμεταλλευόμενη τον νόμο Χατζηδάκη και τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης  της ΝΔ, οδηγεί σε μαζική απόλυση τους 350 εργαζομένους του ξενοδοχείου. Αρνείται τη διαβούλευση και επιστρατεύει εκβιαστικά τελεσίγραφα προς τους εργαζόμενους για να απεμπολήσουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα τους. Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας δεν μπορεί να γίνονται εις βάρος των εργαζομένων. Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας «Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις ΑΕ» να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης που θα σέβεται τα εργασιακά τους δικαιώματα και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους. Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις και να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Hilton. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους αγώνες των εργαζομένων και στεκόμαστε δίπλα τους  για τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων τους».
 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αδιανόητο τα επενδυτικά σχέδια για το Hilton να γίνονται εις βάρος των εργαζομένων

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Hilton για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας τους.

«Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και το γενικότερο κλίμα ασυδοσίας που οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν δημιουργήσει, απειλεί με τελεσίγραφα τους εργαζόμενους για να απεμπολήσουν στοιχειώδη εργασιακά  δικαιώματα» τονίζουν.

«Καλούμε την διοίκηση της  εταιρείας  «Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις ΑΕ» να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης που θα σέβεται τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους. Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για το Hilton είναι αδιανόητο να γίνονται εις βάρος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό» σημειώνουν. 

«Οι εργαζόμενοι/ες  στον κλάδο του τουρισμού θα παλέψουν με ενότητα και αλληλεγγύη για τα δικαιώματά τους και θα  δώσουν την δική τους απάντηση, τόσο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές που τη στηρίζουν» αναφέρουν ακόμη και καταλήγουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα σταθεί με κάθε τρόπο  δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, ως βασική  προϋπόθεση μιας δίκαιης  και βιώσιμης ανάπτυξης».

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Hilton στέκονται, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως αυτό του «Κάραβελ» και του «Μεγάλη Βρετανία».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL