Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Σχολεία / Οικονομικοί και όχι υγειονομικοί οι λόγοι που η κυβέρνηση επιμένει για τις 10 Ιανουαρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Οικονομικοί και όχι υγειονομικοί οι λόγοι που η κυβέρνηση επιμένει για τις 10 Ιανουαρίου

Μητσοτακης Κεραμέως Σχολείο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι αποτελεί για το Μαξίμου το τελευταίο βήμα πριν τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δεν συνεδριάζει με το ερώτημα εάν πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία αλλά με το ερώτημα με ποιες αλλαγές στο πρωτόκολλο θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι λόγοι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει παρά τις επισημάνσεις των επιστημόνων για «έκρηξη» κρουσμάτων το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος Ιανουαρίου, είναι οικονομικοί και όχι υγειονομικοί, όπως επισημαίνουν εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου δεν θέλει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τηλεκπαίδευση αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύμβαση για webex. 

Είναι  χαρακτηριστικό πως όλο αυτό το διάστημα οι διαρροές από το Μαξίμου έκαναν λόγο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν για μια εβδομάδα οι σχολικές διακοπές χωρίς να υπάρχει καμιά αναφορά στο ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης.

Ο δεύτερος και βασικότερος λόγος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία είναι οικονομικός, καθώς τόσο περίπτωση παράτασης των σχολικών διακοπών λόγω κορονοϊού όσο και σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης, θα έπρεπε να δοθούν ειδικές γονικές άδειες για τους εργαζόμενους γονείς με ανάλογη επιβάρυνση του δημοσίου.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega, το είπε ανοιχτά: «Πρόβλημα θα υπάρξουν στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, δίνοντας απάντηση στην εμμονή του Μαξίμου να αποφασίζει όχι με βασισμένο σε υγειονομικές παραμέτρους αλλά σε οικονομικές.

Τα σενάρια για την αλλαγή στο πρωτόκολλο

Με το δεδομένο αυτό η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει προκειμένου να κάνει αλλαγές στο πρωτόκολλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνονται οι εξής αλλαγές:

-αύξηση των self test από 2 σε 3 εβδομαδιαίως.

-διενέργεια self test και στους εμβολιασμένους μαθητές

-με την εμφάνιση κρούσματος σε μία τάξη, να γίνεται ιχνηλάτηση όχι μόνο στα παιδιά που κάθονται στα διπλανά θρανία αλλά σε όλους τους μαθητές της τάξης, τους δασκάλους και τους καθηγητές

-ένα τμήμα να κλείνει όχι όταν νοσεί το 50%+1 αλλά στο 40%+1 κρούσμα ή στο 30%+1.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL