Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Αποστάσεις και αιχμές για τον Μόσιαλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Αποστάσεις και αιχμές για τον Μόσιαλο

ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Αποστάσεις πήρε η κυβέρνηση από τον Ηλία Μόσιαλο αποφεύγοντας να τον υπερασπιστεί στην επίθεση που του γίνεται από την Εκκλησία και την ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. με αφορμή χιουμοριστική ανάρτησή του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά του εκπροσώπου της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελευθερία του λόγου, τόσο στο πλαίσιο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου βίου, είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, ακόμα κι όταν ο λόγος αυτός είναι άκομψος για πολύ κόσμο ή και προσβλητικός για τα πιστεύω του».

Ο Γ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι ο Ηλ. Μόσιαλος «εξέφρασε μια προσωπική άποψη, στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου», καθώς και ότι «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει απόψεις πέραν του αυστηρού υπηρεσιακού ορίου του ρόλου του καθενός». Παρ' όλα αυτά, ο Γ. Οικονόμου απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία του επίμαχου χιουμοριστικού σχολίου του Ηλ. Μόσιαλου που αφορά τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία από τη διάδοση συνωμοσιολογικών και ανορθολογικών απόψεων, ιδιαίτερα στον χώρο των θρησκευόμενων πολιτών.

Επιθέσεις από Εκκλησία - ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.

Τις προηγούμενες μέρες η Ιερά Σύνοδος είχε επιτεθεί στον Ηλ. Μόσιαλο, ζήτησε μάλιστα εμμέσως την αποπομπή του θίγοντας το γεγονός ότι ως εκπρόσωπος της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς εκπροσωπεί και τους θρησκευόμενους πολίτες. Στο ίδιο κλίμα ήταν οι επιθέσεις βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και των υπουργών Νίκης Κεραμέως και Άδωνι Γεωργιάδη. Συστηματικές αναφορές στο ζήτημα κάνει κι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος εξήρε μάλιστα χθες στο Twitter σχετική επικριτική για τον Ηλ. Μόσιαλο τοποθέτηση του αγνωστικιστή Θάνου Τζήμερου.

Ερώτηση Κούλογλου για το νέο επεισόδιο

Παράλληλα, ο Στέλιος Κούλογλου έκανε σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν κάνοντας λόγο για «νέο επεισόδιο περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και παραβίασης της θρησκευτικής ελευθερίας» και συγκρίνοντας το ζήτημα με την υπόθεση Charlie Hebdo. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την Κομισιόν τι σκοπεύει να κάνει για να «προστατέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις κοινές αξίες από σκοταδιστικές επιθέσεις σε κράτος - μέλος, που εκδηλώνονται μάλιστα και από κυβερνητικούς παράγοντες».

ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Πυργιώτη: Serial killers οι ιεροκήρυκες - σκοταδιστές

«Αν ο επιστήμονας Ηλίας Μόσιαλος κρίνεται 'ένοχος για βλασφημία', τότε οι διαπρύσιοι ιεροκήρυκες - σκοταδιστές, που από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα οδήγησαν χιλιάδες θρησκόληπτους σε ΜΕΘ και τάφους, κρίνονται 'ένοχοι serial killers'» σχολίασε στο Τwitter η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL