Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.6°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C21.5°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C27.7°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Νικήτας Κακλαμάνης / «Να το ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν» - Τρεις αιτιάσεις για τα επερχόμενα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νικήτας Κακλαμάνης / «Να το ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν» - Τρεις αιτιάσεις για τα επερχόμενα μέτρα

Κακλαμάνης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον σοβαρό προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας από το κυβερνητικό επιτελείο, την ώρα που έχει προαναγγελθεί επιβολή υποχρεωτικών τεστ και στους εμβολιασμένους, διατύπωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ διατύπωσε τρεις αιτιάσεις:

Υπονόμευση της προσπάθειας εμβολιασμού με τρίτη δόση: «Το μήνυμα έτσι όπως πάει να γίνει, να βγει προς τα έξω -και ελπίζω να το ξανασκεφτούν και να το αναθεωρήσουν- δεν θα είναι καλό»

Απουσία υποχρεωτικότητας σε εστίαση και τουρισμό: «Η Αράχωβα π.χ., θα γεμίσει, έχει 100% πληρότητα. Γιατί πρέπει όσοι πάμε σε ένα ξενοδοχείο να έχουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ένας που θα μας σερβίρει να είναι ανεμβολίαστος; Γιατί οι υποχρεώσεις πρέπει να είναι μόνο στον πολίτη-πελάτη, αλλά όχι στον εργαζόμενο που θα τον εξυπηρετήσει;»

Απουσία υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας παντού: «Περιμένω να βγει σήμερα νέα απόφαση για υποχρεωτικότητα της μάσκας, όχι μόνο ενόψει Όμικρον, αλλά γενικότερα ... στους εξωτερικούς χώρους, παντού ... και μάλιστα υψηλής προστασίας μάσκα. Εδώ, το κράτος μπορεί να αναλάβει το έξοδο. Να είναι π.χ. δύο "αγιοβασίληδες" στην είσοδο του μετρό, να μοιράζουν στον κόσμο από μία μάσκα υψηλής προστασίας. Θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες που θα μοιράζονται κάθε ημέρα».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι το πρόβλημα αφορά και κεντρικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποφεύγει να πάρει οριζόντιες αποφάσεις για όλα τα κράτη μέλη, χρηματοδοτώντας το κόστος της εφαρμογής τους, ενώ αδιαφορεί όπως και η Δύση συνολικά για τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, από όπου αναδύονται οι μεταλλάξεις και οι παραλλαγές του κορωνοϊού. «Ό,τι μέτρα και να πάρουμε, όταν μόνο 11% της Αφρικής είναι εμβολιασμένο ... όπου θέλει ο κόσμος να εμβολιαστεί και δεν μπορεί γιατί δεν έχουν λεφτά, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει το χρήμα και υπάρχει κίνημα αντιεμβολιαστών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL