Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής / Δηλώνουν «μαϊμού» περιπολίες με άνωθεν εντολές - «Κοροϊδεύουμε τους πολίτες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής / Δηλώνουν «μαϊμού» περιπολίες με άνωθεν εντολές - «Κοροϊδεύουμε τους πολίτες»

αστυνομία περιπολικό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεαδωρικάκο αλλά και την ηγεσία της ΕΛΑΣ μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες από την Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής.

Στη Δυτική Αττική, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης προσωπικού δηλώνονται με άνωθεν εντολές ψευδώς, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, ότι γίνονται περιπολίες ενώ στην πραγματικότητα δεν γίνονται.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Σταματάκης μιλώντας στο Mega«θεωρούσαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά δυστυχώς δεν τα είχαμε δει. Κάνουν περιπολίες «μαϊμού» στα χαρτιά. Φαίνονται ότι γίνονται περιπολίες αλλά μόνο στα χαρτιά. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο». 

Όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Σταματάκης, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής δηλώνονται «μαϊμού» περιπολίες, καθώς τα τμήματα διαθέτουν μόνο δυο άτομα προσωπικό και αντικειμενικά δεν μπορούν να κάνουν περιπολίες στις γειτονιές καθώς θα έπρεπε να κλείσουν το αστυνομικό τμήμα.

Προκειμένου, όμως, να φαίνεται ότι γίνονται περιπολίες και αστυνομεύονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής,  αυτές δηλώνονται είτε ψευδώς στα χαρτιά είτε ψευδώς προφορικά στην Άμεση Δράση.

Κάποιες φορές αποφεύγεται να αποτυπώνονται γραπτώς οι «μαϊμού»  περιπολίες, η εξαπάτηση όπως είπε, αλλά δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης και να δηλώνουν ανάληψη υπηρεσίας. ότι εκείνοι κάνουν περιπολία,  δηλαδή ο αξιωματικός υπηρεσίας ως οδηγός με συνοδό τον φρουρό του αστυνομικού τμήματος. «Πράγμα αδύνατο γιατί τότε θα έπρεπε να κλείσουν το αστυνομικό τμήμα, πράγμα που δεν γίνεται» είπε ο Γιώργος Σταματάκης.

Στο ερώτημα ποιος έχει δώσει τις εντολές για «μαϊμού» περιπολίες μόνο στα χαρτιά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής απάντησε ότι: «Οι εντολές δίνονται άνωθεν από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν αυτές τις εντολές, από αυτούς που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή και όχι μόνο. Είναι πρωτοφανές».

Στο ερώτημα εάν πάρει κάποιος πολίτης τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και ζητήσει βοήθεια γιατί, για παράδειγμα, τον ληστεύουν τι πρόκειται να γίνει, ο Γιώργος Σταματάκης απάντησε ότι δεν πρόκειται να πάει περιπολικό να βοηθήσει καθώς θα πρέπει να κλείσει το αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η νέα πατέντα που σχεδιάζεται αντί της ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων είναι να κάνει περιπολία ένα άτομο και το δεύτερο να μείνει στο αστυνομικό τμήμα για να μην κλείσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL