Live τώρα    
Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες / Η αύξηση έμφυλης βίας εκφεύγει από τη συνήθη εγκληματικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες / Η αύξηση έμφυλης βίας εκφεύγει από τη συνήθη εγκληματικότητα

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Να κινηθεί στην κατεύθυνση της πρόληψης για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καλεί, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με αφορμή το 13ο θύμα γυναικοκτονίας στους τελευταίους 10 μήνες 

Μάλιστα σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό, η ίδια θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες, ώστε να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων

Το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει αφενός μεν να εφαρμόσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της λυσιτελούς αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.

Και βέβαια, οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Κάθε καθυστέρηση, διαιωνίζει και επιτείνει το πρόβλημα.

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκροτήσει άμεσα Επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0