Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Κορωνοϊός / Πέθανε 45χρονος καθηγητής στις Σέρρες - Είχε ζητήσει να μη διασωληνωθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πέθανε 45χρονος καθηγητής στις Σέρρες - Είχε ζητήσει να μη διασωληνωθεί

ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΚΑΤ
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ)

Την τελευταία του πνοή άφησε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών, αφού έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών Χρήστος Καραμάνης. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, ότι ο 45χρονος εκπαιδευτικός, που δεν ήταν εμβολιασμένος και σύμφωνα με αναρτήσεις του στα social media ήταν αρνητής της πανδημίας, είχε ζητήσει με γραπτή του δήλωση να μην διασωληνωθεί.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε πλήρη διαύγεια. Γραπτώς ζήτησε ο ίδιος να μην διασωληνωθεί και προφορικά το ίδιο μας ζήτησε και η σύζυγός του» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο γιατρός και υπεύθυνος της κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ο 45χρονος καθηγητής, που ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, σύμφωνα με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook, υπήρξε αρνητής του κορωνοϊού, ενώ δεν πίστευε και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Δίδασκε  το μάθημα της βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, το οποίο σε ένδειξη πένθους δεν θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

«Με μεγάλη  οδύνη σας ενημερώνουμε για τον αδόκητο θάνατο του πολυαγαπημένου μας Υποδιευθυντή και επί χρόνια καθηγητή βυζαντινής μουσικής του Μουσικού Σχολείου μας, Χρήστου Καραμάνη. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απέραντη θλίψη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στην οικογένεια, μετά από συνεννόηση με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, η σχολική μας μονάδα θα παραμείνει αύριο, Πέμπτη, 21-10-2021 κλειστή. Οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη περίπτωση, εκείνη της 54χρονης, ανεμβολίαστης και αρνήτριας της πανδημίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί και φέρεται μάλιστα να όρισε δικηγόρο για να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη – οι γιατροί είχαν προχωρήσει σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του.

Ωστόσο, για την 54χρονη ήταν ήδη αργά και όταν κατέληξε, στην υπόθεση παρενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινώντας προκαταρκτική εξέταση, με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL