Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Επιθέσεις ακροδεξιών / Προσκλητήριο σε αντιφασιστικό μέτωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιθέσεις ακροδεξιών / Προσκλητήριο σε αντιφασιστικό μέτωπο

ΚΕΡΦΑ

Στις ευθύνες της κυβέρνησης για το ξύπνημα της ακροδεξιάς βίας αναφέρθηκαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής καλώντας σε συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση του προσεχούς Σαββάτου με το διπλό σύνθημα “Στοπ στους φασίστες - Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες” κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ.

“Η ελλιπής συμμόρφωση της κυβέρνησης στην ίδια την απόφαση ξεκίνησε με τη βίαιη και αναίτια διάλυση της συγκέντρωσης, συνεχίστηκε με την 'αδυναμία σύλληψης' του Παππά και την καθυστέρηση στην αποστολή των εγγράφων για τη σύλληψη του Λαγού.  Έπειτα δεν δόθηκε αποζημίωση ούτε καν για τα δικαστικά έξοδα στις οικογένειες των θυμάτων και επίσης έχουμε ακόμα μια εγκληματική οργάνωση να λειτουργεί γραφεία” τόνισε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης.

“Πού βρίσκουν οι φασίστες το θράσος για να προσπαθούν να συγκροτήσουν ομάδες κρούσης; Η απάντηση είναι πως οφείλεται στην ακραία ρατσιστική κυβέρνηση” ανέφερε ο επίσης δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος θυμίζοντας ότι: “Το 2009-2010 οι πρώτες ομάδες κρούσης συγκροτήθηκαν στον  Άγιο Παντελεήμονα και άλλες φτωχογειτονιές με στόχο τους μετανάστες και τους αντιφασίστες. Σε αυτό έπαιξε βασικό ρόλο το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Τα βασικά στελέχη του είναι σήμερα πρωτοκλασάτοι υπουργοί”.

“Οι φασίστες παίρνουν θάρρος από την πολιτική της κυβέρνησης” είπε ξεκινώντας ο Πέτρος Κωσταντίνου. “Πάνω απ' όλα όμως τους ανοίγει τον δρόμο η πολιτική του ρατσισμού, των κλειστών συνόρων, που πνίγει πρόσφυγες, που τους κλείνει στα στρατόπεδα και που τους θέλει αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες της και στην πανδημία και στην οικονομία” είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.

“Έχουμε να κάνουμε με μια επίθεση στο Ν. Ηράκλειο που είναι στο μοτίβο των επιθέσεων της Χ.Α., όπως τις γνωρίζουμε” δήλωσε η Αφροδίτη Φράγκου, μια εκ των τεσσάρων τραυματιών από την ακροδεξιά επίθεση στο Ν. Ηράκλειο.

Με αναφορές στη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης κάλεσε και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβεντ Ασλάμ στην αντιφασιστική πορεία. Ο Νίκος Μανιός τόνισε πως δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται που η Ν.Δ. δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τον φασισμό.

“Η ιστορία του τόπου μας από το 1940 και δώθε είναι η ίδια. Η Ακροδεξιά γεννιέται από την κοιλιά της Δεξιάς. Τώρα εμφανίζεται ξανά γιατί το κίνημα σηκώνει και πάλι το ανάστημα του. Ο λαός μας έχει μάθει να αντιστέκεται. Πρέπει να υπάρξει ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο για να πεθάνει ο φασισμός”.

“Αυτή η κυβέρνηση επενδύει στη λήθη της Ιστορίας και προσπαθεί τώρα να ξεχάσουμε ακόμα και την καταδίκη της Χ.Α.” είπε η Λήδα Καζαντζάκη.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος  Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ αναφέρθηκε στο καθήκον των δημοσιογράφων να καλύπτουν τα προσφυγικά ζητήματα, ενώ ο Σουλεϊμάν Ασούρ μίλησε για το αίτημα να δημιουργηθεί ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL