Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ρόδος Γυναικοκτονία / Μιλούν δύο γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι στη θέση της Δώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος Γυναικοκτονία / Μιλούν δύο γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι στη θέση της Δώρας

screenshot ΡΟΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ
screenshot Ant1

Αυξάνονται οι μαρτυρίες για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου που την Τετάρτη σκότωσε 32χρονη εκπαιδευτικό στη Ρόδο, επειδή η τελευταία διέκοψε τη σχέση τους. Την ώρα που οι οικείοι του θύματος αλλά και του δράστη, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν στη Ρόδο για τελευταία φορά τους ανθρώπους τους (στις 16.00 και στις 12.00 αντίστοιχα), τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ δημοσιεύουν δηλώσεις της πρώην συζύγου και άλλης πρώην συντρόφου του.

Μιλώντας στον Ant1, η 40χρονη πρώην σύζυγος του δράστη της γυναικοκτονίας στη Ρόδο, ήταν πολύ σαφής στις απλές οδηγίες προς κάθε γυναίκα που αντιλαμβάνεται ότι έχει εμπλακεί σε μία κακοποιητική σχέση, προκειμένου να μην βρεθεί τελικά να κινδυνεύσει, να βρεθεί και αυτή στη θέση του θύματος.

«Να μην φοβούνται να μιλήσουν, να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως, όχι να περιμένουν και να "δίνουν ευκαιρίες"», είπε η 40χρονη. Και ταυτόχρονα, «το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον να μην κάνει τα στραβά μάτια», προσέθεσε, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «όλοι γνώριζαν».

Περιέγραψε παράλληλα το πώς βίωσε την αποκάλυψη της γυναικοκτονίας από τον πρώην σύζυγό της. «Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω "αυτός είναι". Ήμουν σίγουρη. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της», όπως σημείωσε.

Η Ροδιακή φιλοξενεί επίσης την μαρτυρία άλλης πρώην συντρόφου του 40χρονου γυναικοκτόνου, που την χρονιά που πέρασε για τέσσερις μήνες βρέθηκε επίσης σε μία σχέση καταπιεστική, ελεγκτική και βίαιη, καταλήγοντας τελικά να καταθέση μήνυση στην Αστυνομία. 

«Ήτανε κτητικός, ζηλιάρης... Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα ... Ηθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση».

Στον τρίτο μήνα της σχέσης, όπως αναφέρει η ίδια στην τοπική εφημερίδα, «με χτύπησε, και μου πήρε και το κινητό. Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα».

Τελικά, «ένα βράδυ ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν...».

Ακολούθησε μία περίοδος όπου «δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω "μία ευκαιρία" ... Δός μου ένα μήνα , μου είπε. Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι, κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισε να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ΄ αφήσει ήσυχη».

Όπως είπε, η μήνυση που κατέθεσε δεν έχει αποσυρθεί, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τα ερωτήματα για την καραμπίνα που είχε νόμιμα στην κατοχή του ο δράστης. Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγός του είχε επίσης καταγγείλει απαγωγή με χρήση όπλου. Κατά τα φαινόμενα, οι Αρχές δεν προχώρησαν στην αφαίρεση της δυνατότητας πρόσβασης του δράστη σε κυνηγετικό όπλο.

«Χίλια τοις εκατό, θα ήμουνα πέρυσι εγώ», είπε χαρακτηριστικά η πρώην σύντροφός του, αντί για την άτυχη εκπαιδευτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL