Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ρόδος / Γυναικοκτονία 32χρονης - Αυτοκτόνησε ο δράστης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / Γυναικοκτονία 32χρονης - Αυτοκτόνησε ο δράστης

πηγή φωτό dimokratiki.gr

Το μεσημέρι λίγο μετά τις 3 μμ, σε κεντρικό σημείο της Ρόδου, άνδρας που είχε στήσει καρτέρι εκτέλεσε εν ψυχρό 32χρονη γυναίκα- εκπαιδευτικό. Η γυναικοκτονία σημειώθηκε στην οδό Μόσχας στο Ροδίνι όταν ένας άνδρας ηλικίας 35 έως 40 ετών έστησε καρτέρι στην 32χρονη εκπαιδευτικό με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχαν χωρίσει πρόσφατα. Ο δράστης πυροβόλησε την εκπαιδευτικό με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, ο πρώην φίλος της πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε την άτυχη Δώρα Z, εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, η οποία εκείνη την ώρα επιχειρούσε να βγει από το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Ροδινιού.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Ρόδου που βρέθηκαν στο σημείο, συνέλεξαν δύο κάλυκες από το κυνηγετικό όπλο με το οποίο τελέσθηκε η δολοφονία.

Κάτοικοι της περιοχής επισήμαναν ότι η άτυχη κοπέλα διέμενε στην παράλληλη οδό και ότι σήμερα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο στην οδό Μόσχας.  Από τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι ο πρώην φίλος της περίμενε λίγα μέτρα παραπέρα μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο  από το δικό της που ήταν σταθμευμένο και όταν η κοπέλα πλησίασε, την ώρα που προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο, την εκτέλεσε με δύο σφαίρες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αναμένουν τον ιατροδικαστή και τον Εισαγγελέα που έχουν ειδοποιηθεί. Οι αστυνομικές αρχές, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή δύο ατόμων σε ολόκληρο το νησί.

Λιγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις και το ΕΚΑΒ έλαβαν κλήση να προσέλθουν σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στον συνοικισμό Θεοτόκος, καθώς είχαν ακούσει πυροβολισμό. Η αστυνομία διαπίστωσε όταν έφθασαν εκεί, ότι ένα άτομο ηλικίας 35 έως 40 ετών, είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο σπίτι του. Ήταν ο δράστης της γυναικοκτονίας, Κ. Μ., 33 ετών, με καταγωγή από την Κρεμαστή και ήταν τεχνίτης.

Χρ. Σπίρτζης: Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;

«Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, περιοδεύει συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία κάποια αστυνομικά τμήματα και δίνει συνεντεύξεις για το 5ο σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ., στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια ακόμη γυναικοκτονία σήμερα συγκλονίζει τη χώρα», σχολιάζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είναι μια ακόμη απόδειξη ότι με 4.500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών στις νέες υπηρεσίες καταστολής, με τους δογματισμούς του «Νόμου και της Τάξης», με τα αστυνομικά τμήματα στα χάλια τους και υποστελεχωμένα και με ορδές κομματικών αποσπάσεων σε υπηρεσίες καταστολής η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος ούτε στα σύγχρονα προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών, του trafficking παιδιών και γυναικών, της ψηφιακής εγκληματικότητας».

«Είναι το έλλειμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά τις 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, νομικών, επιστημόνων πληροφορικής, κλπ) για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας.

Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς.

Είναι ο δογματισμός που, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα κάθε οικογένειας και κάθε ανθρώπου στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στη ΔΕΘ: η πολιτική του «Νόμου και της Τάξης» δεν αλλάζει.

Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL