Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Μεσσηνία / 7 χρόνια φυλακή στον 63χρονο για την δολοφονία 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεσσηνία / 7 χρόνια φυλακή στον 63χρονο για την δολοφονία 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη

πηγή φωτό ΕΡΤ

Με την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, για την δολοφονία ενός 18χρονου Ρομά μετά από ληστεία στο σπίτι του τον περασμένο Οκτώβριο.

Το απόγευμα και εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του ΜΟΔ Πρωτοδικείου Γυθείου, ομάδα από περίπου 50 Ρομά, έβαλε φωτιά σε λάστιχα και κάδους στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Άρι, φωνάζοντας συνθήματα για τον αδικοχαμένο ομόφυλό τους Χρήστο, που έχασε τη ζωή του πέρυσι τον Οκτώβριο, στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας, από πυροβολισμό 63χρονου, ύστερα από κλοπή στο σπίτι του.

Ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά της περιοχής εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, που διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Στο σημείο έχει σπεύσει η Αστυνομία, μαζί με το όχημα «Αίαντας», το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν πραγματοποιούνται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λόγω φωτιάς σε ελαστικά, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ παρέμεινε κλειστή, από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και από το ύψος της εταιρείας «Tριγώνη», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ζοφριά, καθώς και η έξοδος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς την Περιφερειακή Αιγάλεω. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Τροχαίας, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Ο 63χρονος που σήμερα δικαζόταν, πριν περίπου ένα χρόνο στην Πιπερίτσα, είχε πυροβολήσει τον 18χρονο Ρομά, πισώπλατα και τον σκότωσε. Ο 63χρονος είχε προφυλακιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL