Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Τρίπολη / Έστειλαν μαθητές για rapid τεστ και βρήκαν τον ΕΟΔΥ κλειστό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρίπολη / Έστειλαν μαθητές για rapid τεστ και βρήκαν τον ΕΟΔΥ κλειστό

σχολείο - παιδιά
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Αναστάτωση αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταγγελία που αναφέρει πως σε σχολεία της Τρίπολης που ανιχνεύθηκαν κρούσματα covid σε μικρούς μαθητές όταν τα παιδιά προσήλθαν για rapid test όπως προβλέπει το πρωτόκολλο διαπίστωσαν ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχολεία της Τρίπολης οι μαθητές βρέθηκαν θετικοί μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα κρούσματα-μαθητές-τριες ετέθησαν στην προβλεπόμενη «καραντίνα».

Οι μαθητές-τριες που ήλθαν σε επαφή μαζί τους υποχρεούντο να διενεργήσουν rapid test, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όμως, όταν προσήλθαν στον ΕΟΔΥ, διαπίστωσαν ότι η σχετική υπηρεσία (διενέργειας  rapid test) δεν λειτουργούσε μετά το μεσημέρι και «θα άνοιγε» την επόμενη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Τα σχολεία δεν λειτουργούν ούτε μία εβδομάδα αλλά η ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας καταγράφονται καθημερινά.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο βουλευτής Αρκαδίας  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού, που σχολιάζει πως «αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές-τριες υποχρεούνται ή να υποβληθούν σε διενέργεια rapid test σε ιδιωτική δομή με δαπάνη των γονέων τους ή να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με συνέπεια, εκτός των άλλων, τη λήψη απουσιών αλλά και την αναστάτωση της ζωής της οικογένειας, αφού οι γονείς  πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη «δουλειά» τους, να υπάρχει στο σπίτι τρίτο πρόσωπο για «να κρατήσει» το μικρό μαθητή-τρια».

Ο ίδιος σχολιάζει καταληκτικά πως «το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL