Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ζωή Ράπτη / Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωή Ράπτη / Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία

σχολείο μαθητές παιδιά μάσκες
(EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

«Στην πράξη θα το δούμε». Έτσι απάντησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν, όπως και την περυσινή σχολική χρονιά, τα σχολεία στην περίπτωση που υπάρξει έξαρση της πανδημίας το χειμώνα.

Την ώρα που τα σχολεία άνοιξαν για άλλη μια φορά ανοχύρωτα, με ανεπαρκή υγειονομικά πρωτόκολλα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των εκπαιδευτικών για αραίωση τμημάτων επιμένοντας μόνο στις «αδικαιολόγητες» απουσίες για να πιέσει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά σε τμήματα με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, η Ζωή Ράπτη δήλωσε στον ΣΚΑΪ ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση πορεύεται με τη συνήθη τακτική του «βλέποντας και κάνοντας».

«Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο της διασποράς. Το αν θα απαιτηθεί να κλείσει το σχολείο ή κάποιο σχολείο ή σε τι ποσοστό αυτό είναι κάτι που στην πορεία θα το δούμε» υποστήριξε. «Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει είτε είναι επιστήμονας λοιμωξιολόγος, είτε μέλος της κυβέρνησης είτε είναι οποιοσδήποτε πολίτης» σημείωσε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα την Αυστραλία, όπου υπήρξε παράταση των μέτρων lockdown.

Κατά τα λοιπά ωστόσο, δεν είχε να πει τίποτα για κάποιο σχέδιο από την κυβέρνηση να αποφύγει αυτό «το απευκταίο σενάριο», όπως το χαρακτήρισε. Περιορίστηκε να επαναλάβει τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και να αναλωθεί σε ευχολόγια περί τήρησης των μέτρων προστασίας και εμβολιασμού των πολιτών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL