Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κορδελιό / Το σχολείο της ντροπής για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορδελιό / Το σχολείο της ντροπής για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

ΣΧΟΛΕΙΟ

Ντράπηκε και η ντροπή στην τελετή έναρξης των μαθημάτων στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κορδελιού. Το «σχολείο» στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας, έχει τέσσερις «στενάχωρες» αίθουσες διδασκαλίας και δεν διαθέτει αυλόγυρο!

Έτσι, η τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς έγινε στην κυριολεξία στον δρόμο... «Ντροπή για το εκπαιδευτικό σύστημα και το κράτος πρόνοιας της χώρας» χαρακτήρισε το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Χρήστος Γιαννούλης, σημειώνοντας ότι επί 17 χρόνια λειτουργεί με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. «Φτάνει πια. Η συγγνώμη μας δεν αρκεί. Απαιτείται δράση.  Άμεσα. Για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές και να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αίθουσες εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και φυσιοθεραπείας» τόνισε. Αλλά και ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, που παραβρέθηκε στην τελετή, δήλωσε ότι «είναι ντροπή ο αγιασμός να πραγματοποιείται στον δρόμο. Αυτό το κτήριο είναι ντροπή και για τη διοίκηση τη δική μας, αλλά και για όλες τις προηγούμενες». Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα δοθεί μια αξιοπρεπής λύση «αφού βρέθηκε κατάλληλος χώρος» και «με την κατασκευή του νέου σχολείου στον Εύοσμο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, θα γίνει συστέγαση του 24ου και 19ου Δημοτικού και στο κτήριο που έως τώρα στεγαζόταν το 19ο θα μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο».

Οι αυλόπορτες μπήκαν, όχι όμως και το ηλεκτρικό ρεύμα

Χθες, ωστόσο, μπήκε η αυλόπορτα στο 34ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου που φιλοξενείται σε προκάτ αίθουσες που στήθηκαν άρον - άρον, το σχολείο όμως συνεχίζει να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κ. Μανδραρινός, μιλώντας σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή του Real FM, δεν φάνηκε να συμμερίζεται την αγωνία των γονέων, που κάλεσαν την αστυνομία για να καταγγείλουν ότι ο σχολικός χώρος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά τους. «Ίσως είναι υπερβολικοί οι φόβοι τους» απάντησε σε σχετική ερώτηση, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι χωρίς αυλόπορτα ήταν τη Δευτέρα ακόμη δύο προκάτ σχολικά κτήρια. Κατά την άποψή του τα σχολεία - Kido που δεν έχουν ακόμη ρεύμα μπορούν να λειτουργούν για λίγες ημέρες μόνο με το φως του ήλιου και υποστήριξε πως εντός της εβδομάδας θα συνδεθούν με το δίκτυο.

Στον Λαγκαδά ακόμη ψάχνουν στέγη

Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους 600 μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, που έμειναν «άστεγοι» όταν το κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει τα δύο σχολεία κρίθηκε στα τέλη Αυγούστου ακατάλληλο και με στατικά προβλήματα. Λύση σοβαρή για τη στέγασή τους ακόμη δεν έχει βρεθεί, ενώ το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε στους γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου ότι ξεκινούν τα μαθήματα με πρωινή διπλοβάρδια στις περιφερειακές αίθουσες του κτηρίου που δεν παρουσιάζουν δομικό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά της Α' και Β' τάξης θα παρακολουθούν τα μαθήματα από 8 - 11.30 το πρωί, ενώ τα παιδιά της Γ' τάξης από 12 μ. - 3.15 μ.μ.. Για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου λύση δεν βρέθηκε ακόμη και ουδείς έχει απάντηση για το πού θα φοιτήσουν οι μαθητές μέχρι να εγκατασταθούν τα Kido στις αρχές Οκτωβρίου στο Γυμνάσιο Κολχικού.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL