Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο / Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές ζητώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο / Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές ζητώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Πορεία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι εναντιώνονται στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με  απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

avgi.gr

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

avgi.gr

Μερικά από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι:

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι εκπαιδευτικοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που χρειάζεται να προσκομίσουν εργαστηριακά τεστ.

Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν τα τμήματα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τάξη. Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Να ληφθούν άμεσα παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση με την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.

Φωτογραφίες - βίντεο: Άντυ Κουκλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL