Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Μίκης Θεοδωράκης / Ο Πατούλης ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από παρέμβαση της Δούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μίκης Θεοδωράκης / Ο Πατούλης ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από παρέμβαση της Δούρου

Ο Γιώργος Πατούλης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την αναβολή του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούσε με αίτημα της η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου καθώς είναι μέρα αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, κάτι που τελικά έγινε δεκτό από την διοίκηση της Περιφέρειας αργά το απόγευμα, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αποδεχόμενος και τη σχετική πρόταση της Παράταξης Δύναμη Ζωής, εισηγήθηκε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ) Αττικής λόγω του "αποχαιρετισμού" στον Μίκη Θεοδωράκη ως ένδειξη σεβασμού στον εμβληματικό μας μουσικοσυνθέτη» 

Η Δύναμη Ζωής ζητούσε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς συντρέχουν λόγοι πολιτικής και ηθικής τάξης επιβάλλουν την αναβολή της, τονίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα είναι η ημέρα του μεγάλου αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη».

Όπως τονίζει η παράταξη της Ρένας Δούρου, «η Περιφέρεια Αττικής, το αντιπροσωπευτικό της σώμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να μετατραπεί σε "ανορθογραφία" την ώρα που ο τόπος αποχαιρετά τον Μ. Θεοδωράκη. Ενδεχόμενη συνεδρίαση θα ήταν πλήγμα στη μνήμη του μεγάλου Δημοκράτη και καλλιτέχνη που το έργο του σφράγισε τον τόπο»

Η Δύναμη Ζωής με την επικεφαλής Ρένα Δούρου αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με την δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους», με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα, στις 7 το απόγευμα στην πύλη Ε3 (Άγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά.

Για την διεξαγωγή του Συμβουλίου θα γίνει νεότερη ανακοίνωση για την ημέρα και ώρα.  


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL