Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Νίκη Κεραμέως / Αποποίηση ευθυνών διά της προσφυγής στην υποχρεωτικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Αποποίηση ευθυνών διά της προσφυγής στην υποχρεωτικότητα

ΣΧΟΛΕΙΟ

Στην τύχη τους αφήνει τα σχολεία η υπουργός Παιδείας, αρνούμενη να λάβει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που ζητάει η εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική τους πλειονότητα έχει εμβολιαστεί, επιχειρώντας να τους ρίξει ευθύνες για την πανδημία.

Δεν προσλαμβάνουν καθαρίστριες

«Η κυβέρνηση βάζει το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς για να στρέψει την κουβέντα αλλού και να αποποιηθεί των ευθυνών της. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 80%, ενώ ένα 10% έχει νοσήσει, άρα η συντριπτική πλειονότητα είναι καλυμμένη» είπε στην ΑΥΓΗ ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο ίδιος τόνισε ότι συμβαίνει σκόπιμα, διότι η κυβέρνηση «δεν θέλει να δώσει ούτε ευρώ για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, για να κάνει τεστ ο ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος διασποράς και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας».

Μάλιστα, έδωσε ως παράδειγμα τη Ζάκυνθο, όπου στα 78 σχολεία υπάρχουν μόλις 75 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι είναι τρίωρης απασχόλησης. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις παλινωδίες και να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα, ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τη φυσιολογική ένταξη των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς λόγω εγκλεισμού έχουν τεράστια προβλήματα σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μαρίνης, από το Δ.Σ. της ΔΟΕ, μιλώντας στην ΑΥΓΗ είπε ότι «η υπουργός Παιδείας συνεχίζει να πετά την μπάλα στην εξέδρα με το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ενώ προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών την ώρα που αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας για αραίωση των τμημάτων και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία».

Άκαρπη συνάντηση ΟΛΜΕ - Μακρή

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τον γ.γ. Αλέξανδρο Κόπτση τέθηκε στο τραπέζι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΑΥΓΗ η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η συνάντηση απέβη άκαρπη: «Ζητήσαμε μέριμνα ώστε να ληφθούν μέτρα προστασίας στα σχολεία - όπως είναι η αραίωση των τμημάτων και η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας. Ωστόσο, σε όλα μας τα αιτήματα οι απαντήσεις της υφυπουργού ήταν αόριστες».

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καλύπτεται το κόστος των εργαστηριακών τεστ που θα διενεργούν οι μη εμβολιασμένοι, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επωμίζονται υποχρεωτικά το κόστος και να βρίσκονται υπό την απειλή αναστολών εργασίας, ωστόσο η απάντηση του υπουργείου ήταν αρνητική.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL