Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Απορρίμματα / Προσχηματική η διαβούλευση Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίμματα / Προσχηματική η διαβούλευση Πατούλη

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή, την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών, ξεχνά ότι η οικολογική διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας.

Παρ’ όλο που ενέκρινε μέσω του περιφερειακού συμβουλίου την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο δίκτυο δήμων και Περιφερειών στην Αστική Μη Κερδοκοπική Εταιρεία Climattica που μεταξύ των δράσεων της θα έχει αντικείμενο την κυκλική οικονομία και την οικολογική διαχείριση απορριμμάτων με σκοπό τη διασφάλιση της αειφόρου χρήσης των φυσικών πόρων, αυτό δεν συνιστά απόδειξη για τον Γ. Πατούλη ότι πράγματι πάσχισε. Αντί λοιπόν να μπει στην ουσία της υπόθεσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, επιδίδεται σε επικοινωνιακές φούσκες και κρύβεται πίσω από επιστολές άνευ περιεχομένου.

Μια από αυτές τις επιστολές έστειλε ο Γ. Πατούλης με καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 30ή Ιουλίου 2021 προς τους βουλευτές της Αττικής, τους 66 δημάρχους και τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, προκειμένου να του απαντήσουν πώς «φαντάζονται» τη διαχείριση απορριμμάτων, χωρίς βέβαια να τους έχει προσκομίσει το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, το οποίο συνεχίζει να κρατά κρυφό, παρότι πήρε εν κρυπτώ την έγκριση των εκλεκτών του στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Για «εντελώς προσχηματική» διαβούλευση κάνει λόγο η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής Ρένα Δούρου στην απάντησή της, γιατί, όπως υπενθυμίζει, έρχεται σε συνέχεια προγενέστερης επιστολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, της 7ης Οκτωβρίου 2019. Τότε ο τελευταίος είχε ζητήσει ξανά από τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής, χωρίς ο ίδιος να εκθέσει τις προτάσεις του.

Αυτό που αποκαλύπτεται όμως είναι ότι ο Γ. Πατούλης έχει πάρει ήδη αποφάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων. Στην επιστολή της η Ρ. Δούρου παραθέτει ότι ο Γ. Πατούλης:

* Έχει δημοπρατήσει τη «Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής».

* Έχει εκδώσει από την 4η Ιουνίου 2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Μονάδα Επεξεργασίας (ΜΕΑ) του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Π.Ε. Πειραιά με ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τη μονάδα για την οποία πρόσφατα εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων σχετική τροπολογία για τη χωροθέτηση ΜΕΑ στο Σχιστό, με δυναμικότητα 250.000 τόνων / έτος με δυνατότητα αναπροσαρμογής μέχρι 40%, δηλαδή να φτάσει τους 350.000 τόνους / έτος

* Έχει ήδη εκδώσει την 4η Ιουνίου 2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Μονάδα Επεξεργασίας (ΜΕΑ) του Κεντρικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Αττικής με ΣΔΙΤ και προσδιορίζει τη δυναμικότητα επεξεργασίας της σε 450.000 τόνων/έτος, με δυνατότητα αύξησής της έως το διπλάσιο της συνολικής ετήσιας ποσότητας των προς διαχείριση απορριμμάτων.

«Εμπαίζετε τους πολίτες, τους οποίους τον Ιούλιο του 2020 παραπλανούσατε ισχυριζόμενος ότι η Φυλή θα κλείσει το... 2025», καταγγέλλει η Ρ. Δούρου απευθυνόμενη στον Γ. Πατούλη. «Καταδικάζετε έτσι τους κατοίκους των γειτονιών της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά σε ακόμη περισσότερη υποβάθμιση και αποκλεισμό. Για άλλη μια φορά η ‘πίσω αυλή’ της Αττικής και οι άνθρωποί της αντιμετωπίζονται με ταξικά και τοξικά κριτήρια», τονίζει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL