Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Θεσσαλονίκη / Συστεγάζουν σχολεία στην Ευκαρπία δημιουργώντας υγειονομική βόμβα εν μέσω πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Συστεγάζουν σχολεία στην Ευκαρπία δημιουργώντας υγειονομική βόμβα εν μέσω πανδημίας

ΣΧΟΛΕΙΟ

Αν και τα σχολεία παρέμειναν επί μήνες κλειστά κατά την περσινή σχολική χρονιά, αν και μεσολάβησε το καλοκαίρι, ελάχιστα έγιναν αναφορικά με τα προβλήματα της σχολικής στέγης σε δήμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πολλές εκατοντάδες μαθητές να μη γνωρίζουν σε ποιο σχολικό κτήριο θα στεγαστεί το σχολείο τους, ενώ στις αυλές των σχολείων φυτρώνουν συνεχώς κοντέινερς για να καλύψουν τις ανάγκες.

Μετά τον Λαγκαδά, όπου γονείς, καθηγητές και μαθητές των δύο γυμνασίων πληροφορήθηκαν, περίπου 15 ημέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, ότι το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται τα σχολεία τους είναι ακατάλληλο, με προβλήματα στατικότητας, ήρθε να προστεθεί και η προσωρινή στέγαση του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά. Οι γονείς των περίπου 300 μαθητών του, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πληροφορήθηκαν από δασκάλους ότι το σχολείο τους μετακομίζει για κάποιους μήνες σε άλλο δημοτικό σχολείο, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του 3ου ορόφου, έργο που είχε εγκριθεί το 2018...

Όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, αφού, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί, μάθανε εξωδίκως ότι τα παιδιά τους για τουλάχιστον τέσσερις μήνες θα κάνουν μαθήματα το απόγευμα, στο κτήριο του 2ου δημοτικού σχολείου, στο οποίο φοιτούν 350 μαθητές. Το ότι δίνεται η λύση της διπλοβάρδιας φαίνεται και μέσα από ένα ενημερωτικό e-mail που απέστειλε στους δασκάλου ο διευθυντής του 2ου δημοτικού για να τους γνωστοποιήσει ότι «κάτω από έκτακτες συνθήκες και τη μεγάλη ανάγκη εξεύρεσης λύσης, το 2ο Δ.Σ. Ευκαρπίας θα φιλοξενήσει στον σχολικό χώρο του το 3ο Δ.Σ. Ευκαρπίας, λόγω των κατασκευαστικών έργων που πραγματοποιούνται στο χώρο τους». Αναφέρονται και τα μειωμένα ωράρια λειτουργίας, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, των δύο σχολείων τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου στο 2ο δημοτικό και, σύμφωνα με την ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού, «καταβάλλονται προσπάθειες να λειτουργήσουν μερικά τμήματά του έως τις τρεις το μεσημέρι".

Χθες γονείς και των δύο σχολείων διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο Παύλου Μελά και εκτός των άλλων έθεσαν και θέμα ασφάλειας των παιδιών τους, υποστηρίζοντας ότι το σχολείο θα είναι «υγειονομική βόμβα» εν μέσω πανδημίας, αφού δεν θα επαρκεί ο χρόνος για τον σωστό καθαρισμό και την απολύμανσή του. Οι γονείς του 2ου δημοτικού ζητούν να βρεθεί λύση ώστε το σχολείο να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL