Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Δήμος Αθηναίων / «Εταιρεία-ρουσφέτι» για ακροδεξιά δημοτική σύμβουλο του Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Αθηναίων / «Εταιρεία-ρουσφέτι» για ακροδεξιά δημοτική σύμβουλο του Μπακογιάννη

Κώστας Μπακογιάννης
EUROKINISSI

Στην σκληρή κριτική ότι συντηρείται μια ολόκληρη εταιρεία για να πληρώνεται ο μισθός της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη, Ινές Αγγελή-Λυκούδη, επικαλέστηκε την τραγωδία της Μαρφίν.

Όταν έφτασε το θέμα της ημερήσιας διάταξης για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων εν όψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.» στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, ασκήθηκε δριμεία κριτική από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσο Ηλιόπουλο. Ο οποίος, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» επισήμανε ότι πρόκειται για «κεντρικό σκάνδαλο» καθώς είναι μια εταιρεία που έχει ετήσιες εισπράξεις (τζίρο) μόλις 60.000 ευρώ αλλά τα έξοδα διοίκησης, δηλαδή ο μισθός προέδρου-αντιπροέδρου και οι πιθανές αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. είναι 38.000.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «εταιρεία-φάντασμα» και «εταιρεία-ρουσφέτι», έναν φορέα που διατηρείται χωρίς στρατηγική, μόνο και μόνο «για να βγαίνει ένας παραπάνω μισθός».

Μάλιστα χαρακτήρισε υποκρισία να συμβαίνει κάτι τέτοιο από μια παράταξη που με ευκολία μιλά συχνά για λιγότερο κράτος και ενάντια στον κρατισμό αλλά δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη δημόσια διοίκηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου υπενθύμισε ότι η εταιρεία «βόλεψε την υποβάθμιση της κ. Λυκούδη όταν ξεσηκωθήκαμε για την παρουσία της στη φασιστοσύναξη στον Άγιο Παντελεήμονα στο πλευρό του Κασιδιάρη». 

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες κρίσεις που δημιουργήθηκαν στην παράταξη Μπακογιάννη το 2019, ήταν το θέμα της Λυκούδη. Ο δήμαρχος Αθηναίων την είχε τοποθετήσει αρμόδια για θέματα Παιδείας αλλά αναγκάστηκε να την απομακρύνει όταν βγήκε το βίντεο που την έδειχνε να μιλά και να περηφανεύεται που «καθάρισαν οι πλατείες». Αργότερα αποκαλύφθηκε  ότι την τοποθέτησε στην εταιρεία «Αθηναϊκό Αέριο».

Η Ινές Λυκούδη ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και επέμεινε να απαντήσει παρά την κακή της σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη. Χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια» την αποκάλυψη με το βίντεο της ομιλίας της, είπε ότι αφορούσε την περίοδο μετά τη δολοφονία Καντάρη και ότι εκείνη διαθέτει πολιτικό πολιτισμό και όχι όπως άλλοι που βρέθηκαν έξω από τη Μαρφίν.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου ζήτησε να εξηγήσει τι εννοεί η Ι. Λυκούδη και να υποστεί τις συνέπειες όσων ισχυρίστηκαν αντίστοιχα πράγματα παλιότερα, ενώ τόνισε ότι η παράταξη Μπακογιάννη εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τέτοιες ακροδεξιές λογικές και ενώ η πρόεδρος της «Αθηναϊκό Αέριο» απειλούσε και εκείνη με μηνύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL