Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ερύμανθος, Αχαΐα / Περιμένουν με αγωνία τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερύμανθος, Αχαΐα / Περιμένουν με αγωνία τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΑΣΟΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αχαΐα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι άνθρωποι των τοπικών Αρχών κλήθηκαν από χτες το πρωί να αντιμετωπίσουν δύο διαφορετικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν με διαφορά μίας περίπου ώρας σε δύο διαφορετικά σημεία. Αρχικά στον Ερύμανθο και την περιοχή κοντά στο χωριό Δροσιά, κοντά στο Καλέντζι (γνωστό ως γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου), ενώ στη συνέχεια μία ακόμη στις παρυφές της Πάτρας, αρχικά στο Σούλι και στη συνέχεια στην Ελεκίστρα και στο Ριγανόκαμπο.

Περιμένουν περισσότερα αεροσκάφη και ελικόπτερα

Στην πρώτη περίπτωση, η επέμβαση με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προστάτεψε τις κατοικίες και τα άλλα κτίρια στον οικισμό της Δροσιάς, που είχε προληπτικά εκκενωθεί, παρότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτόν. Σε λίγες περιπτώσεις μόνο προκλήθηκαν ζημιές στις παρυφές του οικισμού. Η καταγραφή τους αναμένεται να γίνει σήμερα.

Η πυρκαγιά ωστόσο παραμένει σε εξέλιξη, καίγοντας δασική έκταση σε δύσβατες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, θεωρείται κρίσιμη η έγκαιρη και ικανή δράση εναέριων μέσων, καθώς οι καιρικές συνθήκες, θερμοκρασίας και ανέμων, αναμένεται να είναι δυσχερείς στη συνέχεια της ημέρας.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης ακόμη 10 χωριών και οικισμών προς την πλευρά της Ηλείας.

Με πρωινή της ενημέρωση η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στην πυρόσβεση εμπλέκονται υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των όμορων δήμων.

Δείτε χαρακτηριστικά πλάνα από την αρχική επέμβαση των πυροσβεστικών εναέριων μέσων την Τετάρτη:

Μετρούν τις πληγές από την φωτιά στην Πάτρα

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές πυροσβέστες, μαζί με υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων, έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο οι φλόγες πρόλαβαν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL