Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Πάτρα / Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν και άλλοι οικισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν και άλλοι οικισμοί

Πυρκαγιά στην Πάτρα
(INTIME NEWS)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, καθώς ενώ τα πύρινα μέτωπα σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η πυρκαγιά στον δήμο Ερυμάνθου μαίνεται με αμείωτη ένταση.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, ενώ δόθηκε εντολής εκκένωσης για 10 οικισμούς.Πρόκειται για Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα

Σημειώνεται ότι στην Καρυά, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης πέντε σπίτια και ένα όχημα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Στην Ελεκίστρα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην βορειοδυτική πλευρά του Ερύμανθου, κοντά στο Καλέντζι. Αργότερα το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή νέο Σούλι όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έχουν καεί 3 - 4 σπίτια. Επιπλέον και η περιοχή Ελεκίστρα φλέγεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση των οικισμών Δροσιά και νέο Σούλι. Ωστόσο, η πυρκαγιά τελικά δεν πέρασε μέσα από τη Δροσιά, αλλά μέσα από την Πτέρη. σημειώνεται ότι ο άνεμος κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλαζε διαρκώς κατεύθυνση.

Ακόμα, όπως δηλώνει στο thebest.gr ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Παράλληλα στην περιοχή της Μόμα κοντά στο νέο Σούλι τραυματίστηκε πυροσβέστης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Όπως μετέδιδε το thebest.gr οι φλόγες έφτασαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, για τον οποίο είχε ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι κάτοικοι του καταυλισμού διαμαρτυρόμενοι έκαναν λόγο για καθυστέρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων να επέμβουν.

Νωρίς το μεσημέρι απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους,περί τα 100 άτομα από το χωριό της Δροσιάς.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11:22 και κινητοποίησε επίγειες μονάδες, ενώ ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Λόγω του ότι οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, το χωριό Δροσιά, ζητήθηκαν επίσης ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Αχαΐας και την γειτονική Ηλεία.

ΦΩΤΙΑ ΑΧΑΪΑ

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ερύμανθου η φωτιά πήρε διαστάσεις. με τους κατοίκους της κοινότητας αν μεταφέρονται στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας.

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε».

Καμένα σπίτια στο νέο Σούλι

Φωτιά ξέσπασε και στο νέο Σούλι, περιοχή κοντά στην Πάτρα, με τις αρχές να δίνουν εντολή εκκένωσης του οικισμού καθώς σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι αρχές αποφάσισαν και την εκκένωση του καταυλισμού των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το patrastimes.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα, όπου παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr έκλεισαν τμήματα της Περιμετρικής οδού Πάτρας.

Φωτιά Πάτρα
INTIME

Πυρκαγιά και στην περιοχή Ελεκίστρα

Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, έξω από την Πάτρα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά Πάτρα
INTIME
Φωτιά Πάτρα
INTIME

Όπως μεταδίδει το thebest.gr η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, ενώ σύμφωνα με το ίδιο μέσο έφτασε και στο νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και υγειονομικές μονάδες

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL