Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Self test / Αήθης επίθεση της κυβέρνησης στους φαρμακοποιούς – Καταφεύγει στα σούπερ μάρκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / Αήθης επίθεση της κυβέρνησης στους φαρμακοποιούς – Καταφεύγει στα σούπερ μάρκετ

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πρωτοφανή επίθεση στους φαρμακοποιούς για το κυβερνητικό μπάχαλο με τα self test εξαπέλυσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παρά την «όχι» του ΕΟΦ, ανακοίνωσε ότι τα self test θα μπουν στα σούπερ μάρκετ της Αχαΐας.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε εμφανώς ενοχλημένος για τους φαρμακευτικούς συλλόγους Αττικής και Αχαΐας που ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία.

«Δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να μην συνεχίσουν τη διάθεση των self tests προβάλλοντας είτε ανόητες δικαιολογίες είτε ανυπόστατες δικαιολογίες που πλήττουν πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και συνέχισε:

https://youtu.be/OF-v-hvydDI?t=819

«Για την περιοχή της Αχαΐας όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self test η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Επίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα των self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό των όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν. Προετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με ανακοίνωσή του στις 14 Μαΐου ξεκαθάριζε ότι «η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL