Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Self Test / Προς συνέχιση διανομής από φαρμακεία - Πρόταση να δίνεται τετράδα ανά μήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self Test / Προς συνέχιση διανομής από φαρμακεία - Πρόταση να δίνεται τετράδα ανά μήνα

Self test σε φαρμακείο
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί με στελέχη του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές είπε ότι «η κυβέρνηση μας ζήτησε να συνεχίσουμε να δίνουμε self test, από την 1η Ιουλίου (οι πολίτες έχουν ήδη καλυφθεί για τις επόμενες 15 ημέρες). Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αρχική συμφωνία που είχαμε υπογράψει». 

Σημειώνεται ότι σε άλλο σημείο ο ίδιος θύμισε ότι σε αυτή την πρώτη συμφωνία και την μη τήρησή της από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν και η αιτία του προβλήματος των τελευταίων ημερών. «Η "παρεξήγηση"» όπως είπε «δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν τηρηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης τα συμφωνηθέντα βάσει της υπογεγραμμένης συμφωνίας. Εφόσον αυτά τηρηθούν, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, θα περάσουμε σε νέα συμφωνία και θα συνεχίσουμε. Όλα με συμφωνίες γίνονται», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγρές.

Στην συζήτηση με τους εκπρόσώπους της κυβέρνησης, «μας ειπώθηκε ότι θα είναι συγκεκριμένες οι κατηγορίες των δικαιούχων, πολύ λιγότεροι σε σχέση με τώρα. Θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι. Μιλάμε για  μείον 2.500.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς θα αυξάνεται (σ.τ.σ. σήμερα το emvolio.gov.gr αναφέρει ότι έχουν ολοκληρωθεί 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί είτε με δύο δόσεις είτε με μονοδοσικό εμβόλιο), κατά συνέπεια οι δικαιούχοι συνεχώς θα μειώνονται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί. Παράλληλα, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν υπάρχει θέμα μαθητών».

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους πρότειναν -εφόσον υπάρξει τελικά θετική κατάληξη και συμφωνία για συνέχιση διανομής από τα φαρμακεία- να υπάρχει η ευχέρεια σε κάθε δικαιούχο να παίρνει μία φορά το μήνα 4 self test , «να τελειώνει η δουλειά ... τώρα υπάρχει σχετική επάρκεια και μάλλον θα υπάρχει», όπως εκτίμησε ο κ. Δαγρές.

«Η κυβέρνηση μας είπε ότι ο καλύτερος -το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι- και φθηνότερος και πιο βολικός για τον κόσμο τρόπος, είναι τα self test  να δίνονται από τα φαρμακεία. Αλλά, λέει, σε μεμονωμένες γεωγραφικά περιοχές που δεν θα είναι δυνατό να δίνεται από τα φαρμακεία, τότε εξετάζονται εναλλακτικά κανάλια διανομής. Δεν ειπώθηκε με λεπτομέρειες και ακρίβεια ποια θα είναι αυτά», είπε εξάλλου ο ίδιος για την περίπτωση της Αχαΐας. Εκεί, όπως ανέφερε ο κ. Δαγρές, «δίνονται στην Πάτρα self test όχι από τα φαρμακεία, αλλά από κάποια φαρμακαποθήκη και μέσω των σχολείων για τους μαθητές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL