Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Εμβόλιο AstraZeneca / «Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο AstraZeneca / «Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENECA/OXFORD
EPA/RUNGROJ YONGRIT

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της Επιτροπής Εμβολιασμών από τον Μανώλη Κρυοβρυσανάκη, σύζυγο της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη η οποία υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχασε τελικά τη μάχη ύστερα από μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Με αφορμή την νέα οδηγία για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο όσων είναι άνω των 60 ετών, ο Μ. Κρυοβρυσανάκης τόνισε στον ΑΝΤ1 πως αποφάσισε να μιλήσει ξανά για το θέμα καθώς όπως είπε, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία».

«Πριν λίγο είχατε έναν καθηγητή στην εκπομπή σας, ο οποίος συνεχίζει και λέει ότι η πιθανότητα του να πάθεις κάτι από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 1 στο εκατομμύριο στον γενικό πληθυσμό. Ενώ αποδεδειγμένα η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία από τις 6 του Μάη έχει πει ότι στις γυναίκες, στις ηλικίες κάτω των 50 είναι 116 στο εκατομμύριο» σημείωσε.

«Πώς να νιώθω τώρα;» τόνισε, αναφερόμενος στη νέα οδηγία. «Είναι σαν να λένε χάσαμε έναν άνθρωπο, αλλά δεν πειράζει, γιατί γλυτώσανε άλλοι», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω αυτό να έρθουν να το πούνε στα παιδιά μου, που λένε ότι λυπούνται. Τι λυπούνται;». 

Ο Μ. Κρυοβρυσανάκης ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ήταν υπέρ των εμβολιασμών και έδωσαν αγώνα γι’ αυτό. «Και στην ηλικία των 40-44 δίνουν αποκλειστικά αυτό το εμβόλιο, δεν μας έδωσαν το δικαίωμα της επιλογής και τώρα ανερυθρίαστα λένε ότι το κάναμε αυτό γιατί δεν είχαμε άλλα εμβόλια. Έτσι δεν είναι;» υπογράμμισε.

«Το γεγονός ότι δεν είχαμε στην Ελλάδα πολλά κρούσματα VITT και πολλούς θανάτους οφείλεται στο ότι ενημερωνόταν ο κόσμος από το εξωτερικό, που δεν γινόταν στις γυναίκες κάτω των 50, με αποτέλεσμα να μην πάνε πολλές γυναίκες και να σωθούν γιατί αλλιώς θα είχαμε τουλάχιστον 10-15 θανάτους όπως η γυναίκα μου» συνέχισε ακόμη «Αυτή τη στιγμή όμως ομολογούν ότι έχουν κάνει ένα έγκλημα, τουλάχιστον ένα» υπογράμμισε.

Ο Μ. Κρυοβρυσανάκης συγκλόνισε αναφέροντας τι του είχε πει η σύζυγός του όταν ήταν στο νοσοκομείο και έμαθαν ότι το πρόβλημά της ενδεχομένως να οφείλεται στον εμβολιασμό. «Είμασταν στο νοσοκομείο και έρχεται ο γιατρός και μας λέει ακολουθούμε τη θεραπεία VITT, έχουμε αποκλείσει τις υπόλοιπες, δεν είμαστε 100% σίγουροι αλλά με τη μέθοδο του αποκλεισμού καταλήγουμε εκεί» είπε.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή μιλούσα με δημοσιογράφο φίλο μου Κρητικό στο τηλέφωνο, του το λέω αυτό το πράγμα. Και η σύζυγός μου μου λέει: “Αν ξανακούσω να μιλήσεις σε δημοσιογράφο γι' αυτό το πράγμα, θα πω να μην ξαναμπείς στο νοσοκομείο γιατί δεν θέλω να γίνω σημαία των αντιεμβολιαστών”» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τη σύγχυση πάνω στο εμβόλιο την έχουν προκαλέσει «παλινωδίες και λάθη της επιστημονικής κοινότητας. Αυτοί δημιουργούν την σύγχυση πάνω στο εμβόλιο, η ίδια η Επιτροπή» κατέληξε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL