Live τώρα    
Κρήτη / Έχασε τη μάχη η 44χρονη Γλυκερία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Έχασε τη μάχη η 44χρονη Γλυκερία

Κρεβάτι σε ΜΕΘ
(INTIME NEWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ)

Δυστυχώς, το θαύμα δεν ήρθε για την 44χρονη Γλυκερία, μητέρα τριών παιδιών, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ επιβεβαίωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν σχετικά την οικογένειά της. 

Η 44χρονη είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Αρχικά, μία εβδομάδα μετά, εισήχθη με ήπια συμπτώματα στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όπου μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια.

Ωστόσο, τρεις μέρες αργότερα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στην περίπτωση της 44χρονης, όπως και του 35χρονου που εμφάνισε δύο θρομβώσεις, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, υπάρχει πιθανή συσχέτιση με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα του ΕΟΦ.

Δριμύ «κατηγορώ» από τον σύζυγό της

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν  για τον θάνατο της γυναίκας μου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύζυγος της 44χρονης, Μάριος Κρυοβρυσανάκης. «Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra zeneka  σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει» σημειώνει και προσθέτει ότι η πολιτεία «θα έπρεπε να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μ. Κρυοβρυσανάκη, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα zarpanews.gr:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η  περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως  υγιούς ανθρώπου, από το συνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια  μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneka.

Η γυναίκα μου πέθανε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”, ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για  την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra zeneka  σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν  για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορα σε στατιστική  ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό.  Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του  με τα αποτελέσματα αυτά.  Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει  ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της  συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές  των νοσοκομείων του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

Μάριος Κρυοβρυσανάκης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL