Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Ζάκυνθος / Κατά τον Κούγια η ΕΛΑΣ παραπλάνησε την ανακρίτρια για τον εφοπλιστή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Κατά τον Κούγια η ΕΛΑΣ παραπλάνησε την ανακρίτρια για τον εφοπλιστή

ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την θέση του εντολέα του, εφοπλιστή Μ.Λ. για τον οποίο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η Τακτική Ανακρίτρια Ζακύνθου σε σχέση με την δολοφονία του ζεύγους Κορφιάτη, αρχικά της συζύγου (τον Ιούνιο του 2020) και στη συνέχεια του ίδιου (πριν από ένα περίπου μήνα), δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρει σε αυτό, το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια για τον πελάτη του είναι αποτέλεσμα παραπλάνησης της δικαστικής λειτουργού από από το Τμήμα Προστασίας Εγκληματών κατά της Ζωής της ΕΛ.ΑΣ. Για τον λόγο αυτό, προανήγγειλε κατάθεση αίτηση ανακλήσεώς του στην Ανακρίτρια Ζακύνθου.

Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι δεν συντρέχει καμία προϋπόθεση από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία για έκδοση εντάλματος σύλληψης (ύποπτος φυγής, επανάληψη τέλεσης αδικήματος). Παράλληλα, ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει τον εντολέα του «παντελώς άσχετο με την υπόθεση» και ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα θύματα ή τους φερόμενους ως δράστες.

Κατά τον δικηγόρο του εφοπλιστή, η εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα αυθαίρετων συμπερασμάτων της ΕΛΑΣ, που εντόπισε υπάλληλό του να εμπλέκεται στην υπόθεση και του απέδωσε χρήση φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας του εφοπλιστή που βρισκόταν σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο εκτεθειμένο προς πώληση. Επίσης, πάντα κατά τον κ. Κούγια, η ΕΛΑΣ δεν αναζήτησε τον Μ.Λ. κατά το χρόνο σύλληψης των κατηγορούμενων στην κατοικία ή την εργασία του, ενώ όταν του ζητήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας το έπραξε άμεσα, παρότι βρισκόταν στο Μονακό όπου και είναι ο κύριος τόπος κατοικίας του.

Τέλος, ο κ. Κούγιας αποδίδει σε μεθόδευση που αφορά οικογενειακή διαμάχη για περιουσιακά στοιχεία 120 εκατ. ευρώ με τον πατέρα του πελάτη του, Ι.Λ., δημοσιεύματα για τον Μ.Λ. που χαρακτήρισε ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα και για τα οποία προανήγγειλε μηνύσεις και αγωγές.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL