Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Νίκος Καπραβέλος / Ασθενείς πέθαναν περιμένοντας τα χειρουργεία που είχαν «παγώσει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / Ασθενείς πέθαναν περιμένοντας τα χειρουργεία που είχαν «παγώσει»

ΜΕΘ

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος για τις επιπτώσεις της επιλογής της κυβέρνησης να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου εξαιτίας της πανδημίας. Τέσσερις χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία που «πάγωσαν», με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή.

Ο Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε μεν σε μια ουσιαστική φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας με πολλή μεγάλη μείωση των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχουμε ξεφύγει. «Το τρίτο κύμα ήταν χειρότερο από το δεύτερο. Εμείς ακόμα στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το τρίτο κύμα γιατί έχουμε 4.000 ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής για άλλα χειρουργεία. Μερικοί από αυτούς έχουν πεθάνει» υπογράμμισε.

«Σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, δηλαδή ναι μεν έχουμε μία αποσυμφόρηση από την πανδημία αλλά όμως τα προβλήματα βλέπετε είναι πολύ μεγαλύτερα απ' ό,τι υπολογίζετε όλοι σας» τόνισε.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» εξέφρασε τέλος την αγωνία του ότι το τέταρτο κύμα που θα 'ρθει τέλος φθινοπώρου ή τον χειμώνα, μπορεί να είναι χειρότερο από το τρίτο. «Εάν δεν κατανοήσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα του τρίτου κύματος, ναι το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα ήταν ότι «κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε στις ΜΕΘ και δεν έχασε τη ζωή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL