Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Ντίμης Κορφιάτης / Είχε υποδείξει τους δολοφόνους της συζύγου του - Τους έπιασαν μετά τη δική του εκτέλεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντίμης Κορφιάτης / Είχε υποδείξει τους δολοφόνους της συζύγου του - Τους έπιασαν μετά τη δική του εκτέλεση

Περιπολικό αστυνομία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ένα χρόνο μετά την ένοπλη επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η σύζυγός του Χριστίνα Κλουτσινιώτη και έναν μήνα μετά τη δική του εκτέλεση σε ενέδρα θανάτου στο ίδιο νησί, η αστυνομία προχώρησε χθες σε 7 συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του. Την πολύμηνη έρευνα των αρχών φέρεται να «ξεκλείδωσε» κατάθεση μάρτυρα για τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν την αιματηρή επίθεση του Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα είχε περιγράψει με λεπτομέρειες ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης σε μηνυτήρια αναφορά του τον Δεκέμβριο του 2020, στην οποία είχε κατονομάσει τους δράστες της δολοφονίας της συζύγου, ενώ είχε αναφερθεί στο κίνητρό τους. 

Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε υποδείξει δύο Ζακυνθινούς ως φυσικούς αυτουργούς της αιματηρής επίθεσης τον Ιούνιο του 2020, σημειώνοντας ότι τους αναγνώρισε από τον σωματότυπό τους. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του» είχε δηλώσει για τον άνδρα που φέρεται να πυροβόλησε 7-8 φορές κατά του ιδίου και της συζύγου του και ο οποίος εργαζόταν στην ασφάλεια του εφοπλιστή.  

Παράλληλα, ο Κορφιάτης είχε περιγράψει και το σχέδιο των δραστών για τη μετάβαση και διαφυγή τους με φουσκωτό ταχύπλοο από τη Ζάκυνθο. «Το σκάφος μεταφέρθηκε την 5η Ιουνίου του έτους 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας με σημείο εκκίνησης την οικία του εφοπλιστή στο Ψυχικό, με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο, δίχως να διέλθει από την εθνική οδό, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες» είχε αναφέρει.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι απότακτος αστυνομικός που σύμφωνα με πληροφορίες είχε διατελέσει υποδιοικητής Ασφάλειας Ζακύνθου. Σε βάρος του πρώην αστυνομικού, που είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ληστεία και αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Πάτρας, ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.  

Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε επίσης καταθέσει δύο φορές και εναντίον ενός άλλου από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση, κατονομάζοντάς τον ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στη φυλακή για περισσότερα από επτά χρόνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ογκώδη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε τρία άτομα, ο ρόλος των οποίων στην υπόθεση θα αξιολογηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Πρόκειται για έναν ακόμη πρώην αστυνομικό, που προφυλακίστηκε προ μηνών για διακίνηση ναρκωτικών, μια γυναίκα, μόνιμη κάτοικο Ζακύνθου που φέρεται να παρακολουθούσε τον 54χρονο επιχειρηματίας, καθώς και έναν γνωστό εφοπλιστή. Μάλιστα, ένα αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην περυσινή δολοφονική επίθεση κατά του Ντ. Κορφιάτη και στη δολοφονία της συζύγου του. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL