Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Επιτροπή Λοιμωξιολόγων / Στο «τραπέζι» μουσική στην εστίαση και ωράριο κυκλοφορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων / Στο «τραπέζι» μουσική στην εστίαση και ωράριο κυκλοφορίας

Εστίαση
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τα λίγα μέτρα που έχουν απομείνει από το lockdown θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Έτσι, η συζήτηση θα περιστραφεί στο αν και πότε θα επιτραπεί ξανά η μουσική στην εστίαση, στην ώρα που θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και στον αριθμό των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Οι ειδικοί, που στις προηγούμενες συνεδριάσεις τους εμφανίστηκαν διστακτικοί σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να σταθμίσουν για άλλη μια φορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και την πορεία των εμβολιασμών προκειμένου να καταλήξουν στις εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για μουσική στην εστίαση ακόμη και από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τα σενάρια συγκλίνουν στο ότι σ’ αυτή τη φάση οι επιστήμονες θα εισηγηθούν την επέκτασή του κατά μία ώρα. Με άλλα λόγια, αντί να ξεκινά από τις 00.30, όπως τώρα, να αρχίζει στη 01.30 τη νύχτα. Το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι «στο τραπέζι», αλλά να παραπέμπεται ίσως για την 1η Ιουλίου.

Τέλος, για το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστεί η αύξησή του πιθανώς στα 200 άτομα, με την εισήγηση όμως η αλλαγή να ισχύσει από τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε αναφέρει ότι ανακοινώσεις για το θέμα της μουσικής στην εστίαση και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένονται έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL