Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.6°C30.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.1°C28.7°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
27 °C
27.0°C33.7°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.8°C28.3°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
28 °C
27.7°C27.7°C
2 BF 49%
Λεωφορεία / Προκλητικές μετατάξεις - Από οδηγός, γραφιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεωφορεία / Προκλητικές μετατάξεις - Από οδηγός, γραφιάς

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Προκλητικές μετατάξεις εν ενεργεία οδηγών λεωφορείων σε υπουργεία τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού με συνέπεια, ταυτόχρονα με τις απανωτές βλάβες οχημάτων, να χάνονται ημερησίως περισσότερες από 120 βάρδιες στα δρομολόγια υλοποιούν η ΟΣΥ και το υπουργείο Μεταφορών εν μέσω των ασφυκτικών συνθηκών της Covid-19.

Με βάση τις αποφάσεις της ΟΣΥ που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και τα σχετικά ΦΕΚ που φέρνει στο φως σήμερα η ΑΥΓΗ, τουλάχιστον τρεις οδηγοί λεωφορείων μετατάχθηκαν το τελευταίο διάστημα σε θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μειώνοντας περαιτέρω το προσωπικό σε κρίσιμες θέσεις για την ομαλή ροή του συγκοινωνιακού έργου. Συνδικαλιστές στον χώρο των λεωφορείων κάνουν λόγο για ευθέως ρουσφετολογικές μετακινήσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα τη μεταφορά και άλλων οδηγών απαραίτητων στην κίνηση σε θέσεις γραφείων...

Όπως περιγράφει στην ΑΥΓΗ το μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Ηλίας Γκιουλάκης, «η έλλειψη προσωπικού, ειδικά στα αμαξοστάσια της Πέτρου Ράλλη, του Ρέντη και των Λιοσίων, που είναι τα πιο κομβικά, καθώς καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της συγκοινωνίας των Αθηνών, αλλά και η ραγδαία αύξηση βλαβών με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ανταλλακτικών έχουν κάνει ασφυκτική την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, δεν έχουν έρθει ακόμη οι 106 επιτυχόντες του διαγωνισμού της ΟΣΥ, ενώ η διοίκηση Αγιάσογλου και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, λειτουργώντας ρουσφετολογικά, κάνουν μετατάξεις σε θέσεις υπουργείων και παίρνουν εν ενεργεία οδηγούς, που είναι απαραίτητοι στην κίνηση, και τους βάζουν σε θέσεις γραφείων... Αν συνυπολογίσουμε τις παραιτήσεις νεοπροσληφθέντων, όπως επίσης τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων Covid μεταξύ των εργαζομένων, όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να υπάρχουν ημερησίως 120 με 130 κενά στις βάρδιες, με συνέπεια να μην γίνονται δρομολόγια και να αυξάνονται η αναμονή και η ταλαιπωρία των επιβατών στις στάσεις»!

Αποσύνθεση

Οι προκλητικές μετατάξεις σε υπουργεία έρχονται να ενισχύσουν την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζουν λεωφορεία και τρένα με συνεχείς βλάβες και εργαζόμενους να δουλεύουν στα κόκκινα λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό. Παράλληλα, από τα 300 λεωφορεία leasing που θα είχαν δρομολογηθεί έως τον Απρίλιο έχουν έρθει μόνο τα 79, εκ των οποίων αρκετά είναι με βλάβη κι αυτά χωρίς να έχουν υλοποιήσει της υποδείξεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά τα παράθυρα και τον αερισμό τους, όπως έχουν καταγγείλει εξαρχής οι εργαζόμενοι. Το υπουργείο Μεταφορών συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην εικόνα διάλυσης, που υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια και την υγεία των επιβατών τη στιγμή που η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Σαν να μην έφθαναν οι ελλείψεις οχημάτων και ανταλλακτικών, νέο πονοκέφαλο προκαλούν οι βλάβες που παρουσιάζονται στα κλιματιστικά λόγω ελλιπούς συντήρησης, δημιουργώντας δυσμενέστερες συνθήκες για οδηγούς και επιβάτες, που συχνά οδηγούν σε σκηνικά έντασης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL