Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κρήτη / Τι λέει το πόρισμα της επιτροπής για τις θρομβώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Τι λέει το πόρισμα της επιτροπής για τις θρομβώσεις

ΜΕΘ - Νοσοκομείο
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/POOL EUROKINISSI)

Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων, του 35χρονου και της 44χρονης, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Η υγεία της γυναίκας που νοσηλεύεται χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, παρουσίασε νέα επιδείνωση. Η 44χρονη είχε εισαχθεί αρχικά στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου με θρόμβωση στο κεφάλι και από εκεί, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ όπου και παραμένει. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το cretalive, μία 47χρονη γυναίκα από τον οικισμό του Δήμου Χερσονήσου εμφάνισε παράλυση σε όλο της το σώμα, ενώ όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, υπέστη και εγκεφαλικό, μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στις 4 Μαΐου.

Το πόρισμα της επιτροπής επικυρώνει τις αρχικές εξετάσεις, που έγιναν στους δύο εμβολιασθέντες και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL