Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.9°C24.3°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.8°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.7°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.2°C
4 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 31%
Άρση lockdown / Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα 5X5
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρση lockdown / Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα 5X5

Γυμναστήριο
EUROKINISSI

Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από την προσεχή Δευτέρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ξανανοίγουν και τα γήπεδα 5Χ5 με χρήση εβδομαδιαίων self test και χρήση καταλόγου εισερχομένων, όπως επίσης και τα γήπεδα μπάσκετ. Ακόμα, θα διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις -μέχρι 300 άτομα ανά μπλοκ εκκίνησης 50 ατόμων, με rapid test ή pcr, ηλεκτρονικές εγγραφές, χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα και συγκεκριμένα θα εκδοθούν νέες οδηγίες για τύπους ασκήσεων, όπου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρίνισε ότι:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Επιπλέον, ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων θα γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη είναι μέχρι 150. Σε περίπτωση που είναι περισσότερα θα γίνονται ψηφιακά μέσα.

Ακόμη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι ξεκινά η διενέργεια των θεωρητικών μαθημάτων οδήγησης όλων των κατηγοριών όπως και οι θεωρητικές εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL