Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Σχολεία / Ομολογούν ότι τα άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Ομολογούν ότι τα άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο

Η Νίκη Κεραμέως σε σχολείο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Ενοχλημένο από την σκληρή κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για το άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε το υπουργείο Παιδείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική είχε υπογραμμίσει ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, καθώς οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας δεν εισακούστηκαν, με το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά να επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας, επικαλείται ότι το άνοιγμα έγινε με τα self tests ενώ κάνει αναφορά και στους εμβολιασμούς. «"Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν"» λένε για ακόμη μία φορά, αγνοώντας επιδεικτικά το πολύτιμο εργαλείο των σελφ-τεστ, που δρα καταλυτικά στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού, μαζί με το πιο σημαντικό όπλο μας, τη μεγάλη πρόοδο στους εμβολιασμούς τους οποίους έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό βέβαια που δε λέει το υπουργείο είναι ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, ενώ τα self tests, πέρα από τα θέματα αξιοπιστίας που έχουν, αντιμετωπίζουν και θέματα με την πλατφόρμα η οποία «έπεσε» το απόγευμα της Κυριακής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η δήλωση των tests.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι τα σχολεία άνοιξαν με «περισσότερα από 15 μέτρα προστασίας», μέτρα βέβαια που είναι σταγόνα στον ωκεανό (υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, χρήση αντισηπτικών κτλ). Και αυτό γιατί ούτε αραίωση τμημάτων υπήρξε, ούτε προσλήψεις εκπαιδευτικών έγιναν, ενώ δεν εφαρμόστηκε και εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων όπως έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας:

«Τρομακτική ανεμελιά» διακρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα από 15 μέτρα προστασίας και προφύλαξης που έχουν ληφθεί από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία μας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί,  τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. Μέτρα που τηρεί ευλαβικά σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, κρατώντας τη διασπορά στα σχολεία πολύ χαμηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

«Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν» λένε για ακόμη μία φορά, αγνοώντας επιδεικτικά το πολύτιμο εργαλείο των σελφ-τεστ, που δρα καταλυτικά στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού, μαζί με το πιο σημαντικό όπλο μας, τη μεγάλη πρόοδο στους εμβολιασμούς τους οποίους έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

«Η πανδημία μας αναγκάζει να ξαναδούμε πράγματα που τα θεωρούσαμε παρωχημένα ή είχαμε παραμελήσει, […] το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» είπαν, αποτυπώνοντας ανάγλυφα το επίπεδο διαχείρισης της Παιδείας της χώρας μας από το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διακυβέρνησή του.

«Δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία» τα σελφ-τεστ, έκρινε ο κ. Τσίπρας, όταν οι επιδημιολόγοι αποδίδουν πάνω από 80% στην αξιοπιστία του και έχει ήδη καταφέρει να προφυλάξει ολόκληρη την κοινότητα από χιλιάδες δυνητικά κρούσματα.

Υπονομεύοντας τις προσπάθειες της κοινωνίας, και δη της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την καταπολέμηση της πανδημίας, στο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ευκαιρία για να διευρύνουν κάθε ρωγμή, καθώς η κανονικότητα για αυτούς ποτέ δεν είναι ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL