Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Συνταξιούχοι / Μαζική κινητοποίηση – Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ και απόδοση τώρα των αναδρομικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνταξιούχοι / Μαζική κινητοποίηση – Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ και απόδοση τώρα των αναδρομικών

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 20.4.21
(avgi.gr)

Σε εξέλιξη είναι στην πλατεία Κλαυθμώνος μεγάλη παναττική συγκέντρωση που έχουν διοργανώσει, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται για άλλη μια φορά στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι άδικα τους έχει αφαιρεθεί. Ζητούν άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, να  αποδοθούν σε όλους τώρα όλα τα αναδρομικά, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, καθώς και να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.

«Όλη τη διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και Τύπου να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά» σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις.

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας φάγαν και το βόδι. Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά. Σε αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γη και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξιούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα και πολλά άλλα» τονίζουν.

Οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση άφησε τα δημόσια νοσοκομεία δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. «Αρνηθήκατε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πληρώσατε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της Υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Δώσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους και ετοιμάζετε νέα πακέτα. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την κρύψετε» υπογραμμίζουν. Καταγγέλλουν, τέλος, τα νέα αντεργατικά μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, καθθώς και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL