Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΕΜΠ / Εκδήλωση φορέων με μάσκες και αποστάσεις κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΜΠ / Εκδήλωση φορέων με μάσκες και αποστάσεις κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη διδακτικού και τεχνικού προσωπικού του ΕΜΠ πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκδήλωση στο κάτω Πολυτεχνείο με πρόταγμα να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, αλλά και κόντρα στην στάση της πρυτανείας, που απείλησε ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο.

Με μάσκες και αποστάσεις 2 μέτρων στο προαύλιο του κάτω Πολυτεχνείου, οι φορείς του ΕΜΠ, ενωμένοι σαν μια γροθιά, έδειξαν έμπρακτα ότι τα πανεπιστήμια τους ανήκουν. Και ζητούν να μην πατήσει πόδι η αστυνομία στις σχολές τους, να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας περίπου 25.000 εισακτέους, να μην εφαρμοστούν τα όρια φοίτησης, οι διαγραφές φοιτητών και τα πειθαρχικά και φυσικά να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μετά το πολύμηνο σφράγισμα που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Φοιτητές / τριες, οι εργαζόμενοι / ες, οι καθηγητές / τριες του ΕΜΠ πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου. Δηλώσαμε για άλλη μια φορά την εναντίωσή μας στον χουντικής κοπής Νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, τις μεθοδεύσεις της πρυτανείας του ΕΜΠ για εφαρμογή του, αλλά και τις απειλές του πρύτανη για επέμβαση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο» λέει στην ΑΥΓΗ ο Λουκάς Ζάχαρης, μέλος του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ και του bloco.

Παράλληλα τονίζει ότι «σύσσωμη η πολυτεχνειακή κοινότητα έδειξε ότι «το ίδρυμά μας ανήκει στους ανθρώπους του, φοιτητές, εργαζόμενους, καθηγητές, και όχι στην αστυνομία. Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της ενότητας και του αγώνα. Μέσα από τη συστράτευση σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας καταφέραμε να ανατρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οφείλουμε να συνεχίσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο ώστε να μην εφαρμοστεί καμιά πτυχή του κατάπτυστου νόμου».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL