Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Πανεπιστήμια / Ένα βήμα πριν την εξόντωση οι εκδότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστήμια / Ένα βήμα πριν την εξόντωση οι εκδότες

ΒΙΒΛΙΟ

Έκκληση για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εκδοτικός κλάδος κάνει ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), καθώς το κόστος τής διαδικασίας αποστολής των συγγραμμάτων βαρύνει, προς το παρόν, αποκλειστικά και μόνο τους εκδότες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων καλείται να διανείμει -για τρίτη συνεχή φορά- τα φοιτητικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2020 - 2021 με εταιρείες ταχυμεταφορών κατ’ οίκον.

Παράλληλα, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο περιορίζεται σε υποσχέσεις χωρίς να καταβάλει ούτε 1 ευρώ, μετακυλίοντας στους εκδότες την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. «Οι εκδότες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη επωμιζόμενοι συνολικά (και για τα τρία εξάμηνα) ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα τονίζει ότι «αν συνεχιστεί υπό αυτούς τους όρους, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εξάντληση, αν όχι και εξόντωση, τις εκδοτικές επιχειρήσεις, που ήδη έχουν δοκιμαστεί από τα διαδοχικά lockdown».

Τέλος, ο σύλλογος ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να εξοφλήσει άμεσα όλα τα οφειλόμενα ποσά, να αυξήσει κατά 1 ευρώ την τιμή στα βιβλία που έχουν διανεμηθεί τα τρία τελευταία εξάμηνα και να αναλάβει το κόστος της αποστολής φοιτητικών συγγραμμάτων στην Κύπρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL