Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Σχολεία / Μπρος - πίσω με τις απουσίες όσων ζουν με ευπαθείς ομάδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Μπρος - πίσω με τις απουσίες όσων ζουν με ευπαθείς ομάδες

ΣΧΟΛΕΙΟ

Με απουσίες φορτώθηκαν οι μαθητές οι οποίοι συζούν με άτομα ευπαθών ομάδων και δεν προσήλθαν στα σχολεία, παρά την πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Τελικά, αργά χθες, το υπουργείο διευκρίνισε ότι αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ όπου θα επιβεβαιώνεται η ισχύς της υφιστάμενης απόφασης, διευκρινίζοντας ότι οι απουσίες δεν θα προσμετρώνται.

Είχε προηγηθεί μεγάλη αναστάτωση καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί μαθητές, οι οποίοι δεν προσήλθαν στις σχολικές τάξεις επειδή ακριβώς συζούν με άτομα ευπαθών ομάδων, πήραν απουσίες παρά την πρόβλεψη του αρμόδιου υπουργείου ότι έχουν τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης -σε Ανατολική Αττική και Πάτρα- υποστήριξαν ότι η ρύθμιση δεν ισχύει και ότι δεν έχουν σχετική ενημέρωση από το υπουργείο. Επίσης οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν αναφέρει ότι πλέον η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης παρέχεται μόνο σε όσους μαθητές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όχι σε όσους συνοικούν με ευπαθή άτομα.

Στον δρόμο ζητώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία

Την ίδια ώρα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς κατέβηκαν χθες στα Προπύλαια ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα οποία παραμένουν ανοχύρωτα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια μαζική πορεία που κατευθύνθηκε στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε lockdown - άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία». Το άνοιγμα λυκείων με μοναδικό μέτρο την «αυτοδιάγνωση» και την «ατομική ευθύνη» προκαλεί την αγανάκτησή τους.

Κατά την έναρξη της κινητοποίησης οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα Προπύλαια κατέγραφαν με κάμερες τη διαδήλωση, πράγμα που προκάλεσε την οργή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο να καταγράφονται ανήλικοι μαθητές και τους ζήτησαν να κλείσουν τις κάμερες.

Σημειώνεται ότι βασικά τους αιτήματα είναι -μεταξύ άλλων- η αραίωση των μαθητών ανά τάξη, μαζικά και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL