Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
Σχολεία / Στην εκπνοή της χρονιάς θα γίνουν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Στην εκπνοή της χρονιάς θα γίνουν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών

ΕΡΓΑΣΙΑ

Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, λίγο πριν από την εκπνοή της σχολικής χρονιάς, την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα χτύπησε κόκκινο. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν οι εμβολιασμοί προχωρούν μόνο για τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό των μονάδων Ειδικής Αγωγής, οι οποίες παρέμειναν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που όλο αυτό το διάστημα ζητούσαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, καθώς η πλειονότητά τους ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ενώ εργάζονται σε τάξεις - «υγειονομικές βόμβες». Τελικά, ενάμιση μήνα πριν από το τέλος του σχολικού έτους θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς, ενώ η ολοκλήρωσή τους θα γίνει... μετά τη λήξη του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη, πάντως, είπε χθες πως τα επιβεβαιωτικά rapid tests μαθητών και εκπαιδευτικών δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά...

Βουλγαράκης: Τρέλα κανονική

Ενώ η ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου "να μην ισχύσει φέτος το σύστημα εισαγωγής Κεραμέως", αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε ο πρ. υπουργός Γ. Βουλγαράκης γράφοντας στο Facebook πως, παρότι συμφωνεί με το πνεύμα των αλλαγών, "το να αλλάζεις τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, με άμεση εφαρμογή των αλλαγών ήδη από φέτος, μέσα σε αυτό το κλίμα, ισοδυναμεί με τρέλα κανονική!".

Στον δρόμο εκπαιδευτικοί και μαθητές

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό διεκδικώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.  Έτσι σήμερα δίνουν «ραντεβού» στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, από κοινού με κατά τόπους ΕΛΜΕ, ομοσπονδίες γονέων, καθώς και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συγκλίνουν στην ανάγκη για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καθώς και πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL