Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΕΡΤ / Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη διαφήμιση του Φουρθιώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη διαφήμιση του Φουρθιώτη

ΕΡΤ
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Γραφειοκρατία και τυπολατρία ξεχειλίζει η απάντηση της ΕΡΤ στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τις διαφημίσεις της εφημερίδας του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά» που κατακλύζουν τις τελευταίες εβδομάδες τη δημόσια τηλεόραση.

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της ούτε λίγο ούτε πολύ απαντά ότι, όποιος πληρώνει διαφημίζεται, χωρίς να την αγγίζει καμία ηθική δεοντολογία.

https://youtu.be/dKRoLuPJ03E

«Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει η ΕΡΤ, σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν την προβολή διαφημιστικών σποτ εντύπων.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει και την έκπτωση από 80% σε 50%, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σταμάτησε τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με έκπτωση, τις ώρες από 19:50 έως και 00:15.

«Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» υπογραμμίζει η ΕΡΤ.

Ωστόσο το ερώτημα περί δεοντολογίας παραμένει αναπάντητο αφού πρόσφατα φανερώθηκε ότι το συγκεκριμένο έντυπο συνηθίζει να παραπλανεί τους αναγνώστες του.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο φύλλο τους τα «Αποκαλυπτικά» διαφήμιζαν συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, την ώρα που δεν υπήρχε καμία συνέντευξη.

Επίσης το ίδιο έντυπο ισχυριζόταν ότι έδινε επιταγή 50 ευρώ για όλα τα σουπερμάρκετ και δώρα αξίας 200 με 1 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν χιλιάδες πολίτες, αγοράζοντας την εφημερίδα και βλέποντας με έκπληξη τους ότι το κουπόνι ήταν μία απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL