Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.5°C25.1°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.6°C15.5°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.4°C20.0°C
5 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.8°C27.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 77%
Εύβοια / Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το εργατικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εύβοια / Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το εργατικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς

ΔΕΗ πυλώνες
(EUROKINISSI/LATO KLODIAN )

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα της Χαλκίδας για το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Γυμνό της Ερέτριας όπου έχασαν την ζωή τους τρεις τεχνικοί συνεργείου από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι πιθανές ευθύνες των τριών κατηγορουμένων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του εργοδηγού, του υπεύθυνου μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων από συνεργείο για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, τρεις εργαζόμενοι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, όταν χτυπήθηκαν από την υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας 

Με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε με ανάρτησή του στο Twitter τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας.

«Τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι, σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ, έχασαν χθες τη ζωή τους και άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικό ατύχημα. Η κυβέρνηση συνειδητά έχει διαλύσει την επιθεώρηση Εργασίας και ταυτόχρονα σκοπεύει να παραχωρήσει την επίβλεψη δημοσίων έργων σε ιδιώτες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1377925832522485761


ΓΣΕΕ: Εδώ και τώρα διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος - Αυστηροί έλεγχοι και ποινές    

«Οι αιτίες του δυστυχήματος στην Ερέτρια της Εύβοιας πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των υπεργολάβων» σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

«Για πολλοστή φορά, θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα. Ο τραγικός θάνατος των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτησή μας» αναφέρει τονίζοντας ότι έχει κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στις εργολαβικές εταιρείες

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η διερεύνηση του θανάτου των τριών εργαζομένων πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. «Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν. Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η μαύρη λίστα των παραβατικών επιχειρήσεων πρέπει να ανοίξει» καταλήγει.
 

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν αμέλειες»

Για αμέλειες που οδήγησαν στο μοιραίο εργατικό δυστύχημα έκανε λόγο, μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Όπως τονίζει, προκύπτει ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν στο σημείο «χωρίς λόγο» και μετά την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το δυστύχημα να προκλήθηκε λόγω της εντατικοποίησης των εργασιών.

«Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν αμέλειες στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό ακριβώς διερευνάται με επιτροπή που έχει φτάσει ήδη στο σημείο για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Από την πρώτη εκτίμηση και με δεδομένα κάποια απλά πράγματα που είναι στην διάθεση μας μεταξύ 8:00 και 10:18 το πρωί ήταν κομμένη η γραμμή του ρεύματος για να γίνουν οι εργασίες. Αφού τελείωσαν το ρεύμα επανήλθε αλλά είναι βέβαιο πως οι εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς λόγο» ανέφερε ο Γ. Αδαμίδης.

«Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι που έγινε το κακό, οι τρεις εργάτες ήρθαν σε επαφή με ηλεκτροφόρα δίκτυα, της μέσης τάσης περίπου 20.000 volt. Προφανώς και εργαζόντουσαν υπό τάση και δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνουν» εξήγησε. 

«Δυστυχώς η εντατικοποίηση των εργασιών και η έλλειψη τεχνογνωσίας μπορεί να επιφέρει τέτοια γεγονότα, όμως οι συγκεκριμένοι δεν είχαν έλλειψη τεχνογνωσίας. Πιθανόν να πιέστηκαν από τις προετοιμασίες των εργασιών που θα έκαναν το Σαββατοκύριακο, που θα κοβόταν ξανά το ρεύμα και μάλλον για να τελειώσουν πιο γρήγορα και να βγάλουν περισσότερη δουλειά έκαναν αυτήν την διαδικασία. Έγινε δυστυχώς το μοιραίο, ακούμπησε το καλώδιο που αυτοί τραβούσαν, στο σύρμα της πάνω μέσης τάσης το οποίο πρέπει να κόπηκε γιατί έκανε ταλάντωση και έτσι έγινε ότι έγινε. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις τρεις οικογένειες» κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ταχεία και πλήρη διερεύνηση του τραγικού εργατικού δυστυχήματος έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ένα ακόμη στυγνό εργοδοτικό έγκλημα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL